Hírek

2017.09.01. 17:23

Miért jártak rendőrök a balatonfüredi bölcsődében?

A Blikk.hu információja szerint a gazdaságvédelmi osztály rendőrei nyár elején két alkalommal vonultak ki a balatonfüredi bölcsődébe, ahol iratokat foglaltak le, majd az intézményfenntartónál, a városházán is kutakodtak.

Kovács Erika

A portál szerint a rendőrök főként az igazgatónő szabadságolási ügyei és az intézményben történt pénzügyi szabálytalanságok iránt érdeklődtek, az intézmény dolgozóit kihallgatták.

Bóka István, Balatonfüred polgármestere érdeklődésünkre az ügy kapcsán elmondta: tudomása szerint a rendőrök iratokat kértek be, vittek el. Hozzátette, úgy tudja, a bölcsődében a szabadságkiadással kapcsolatos helytelen gyakorlat, illetve a meg nem érkezett gyerekek miatt megmaradt ételek miatt történhetett az eset, és a helytelen gyakorlatot az intézményvezető a polgármester információja szerint már megszüntette. Bóka István úgy tudja, eljárás folyik az intézményvezető és néhány dolgozó esetében, akikről azt gondolja, hogy nem voltak tisztában azzal, hogy szabálytalanságot követnek el.  A város elöljárója tájékoztatta a testületet a történtekről, és várják a vizsgálat eredményét. – A bölcsődei dolgozók évtizedek óta tisztességes és közmegbecsülésnek örvendő emberek, nem magas bérért végzik munkájukat. Bizonyosan nem az évszázad ügyéről van szó! – fogalmazott a polgármester.

Megkerestük a rendőrséget is, ahol Kucsera Katalin sajtóreferens közölte: a kérdéses ügyben a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya közfeladati helyzettel visszaélés bűntett és hamis magánokirat felhasználása vétség megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. – A nyomozás érdekeire hivatkozva további információt nem áll módunkban közölni  – mondta el a sajtóreferens.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!