Hírek

2017.04.16. 08:24

Problémák a Koloska völgyben - Mi történt a megye egyik kedvenc kirándulóhelyével?

Balatonfüred – Egy nyugdíjas olvasónk kereste meg lapunkat, hogy elmesélje a múlt hétvégén unokájával tett Koloska- völgyi kirándulásának tapasztalatait.

Sági Ági

A neve elhallgatását kérő hölgy elmondta, hogy bár régebben nagyon sokat kirándultak a környéken, többet biztosan nem mennek.

A völgy autóval már nem járható, játékra, focizásra, piknikezésre használt részét annyira feltúrták a vaddisznók, hogy veszélyesnek látta az unoka futkározását a göröngyös talajon.

Két régi illemhely bódét ugyan talált a területen, de azt mondta, hogy azok céljuknak nem tudtak megfelelni, mert hiányzott róluk az ajtó, szögek álltak ki a fából veszélyes helyeken, és gusztustalan volt a wc és környezete is. Utóbbin jól látszott, hogy sokan próbáltak már mellékhelységet keresni, de a rendelkezésre állót nem tudták használni.

Olvasónk panaszával megkerestük a terület kezelőjét a Bakonyerdő Zrt-t, és az alábbi választ kaptuk:

„A Bakonyerdő Zrt. felvette a kapcsolatot a terület vadászatra jogosultjával és tájékoztatta az észrevételről. A Balatonfüredi Erdészet a feltúrt terület elegyengetését a hét folyamán elvégzi. Az erdészet által is ismert probléma az illemhely kérdése. A területen, hasonlóan a Vadasparkhoz, mobil WC-t tervezünk ideiglenesen elhelyezni. A hosszabb távú megoldás érdekében a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkkal és Balatonfüredi Önkormányzatával is folyik az egyeztetés.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!