Hírek

2017.06.19. 17:30

Képzőművészek táboroztak, pihentek és alkottak a balatoni üdülőben

BALATONSZEPEZD Az Ajkai Képzőművészeti Egyesület húsz tagja idén is alkotással töltött el egy hetet a város önkormányzata táborában.

Tóth B. Zsuzsa

Immár huszadszor szervezték meg a tábort. A csoport tagjai minden második évben a testvértelepülések, Unna, Weiz, Székelykeresztúr és Rovaniemi alkotóival, festőkkel, szobrászokkal, fotósokkal együtt táboroznak, így volt ez tavaly is, idén azonban csak ők élvezték a kellemes időt és az alkotásra ihlető tó és a táj látványát. No és a csendet, a nyugalmat, azt, hogy itt semmi mással nem kellett tö- rődniük, csak az alkotással. Ahogy az lenni szokott, különféle technikákkal örökítették meg a látottakat. Idén még kötelező tematikát sem jelöltek meg, szabadon dolgozhattak, inspirálta őket a közös munka is.

A csoport vezetője, Papp Béla nyomatokat készített a tóról, és spaklival is dolgozott. A csapat legkreatívabb tagja, a sokoldalú Helyes Zoltán szobrokat és térplasztikákat is készít a festésen túl. Most a fedett terasz falát díszítette saját, óriás, vidám, karikatúraszerű grafikájával, egy képzeletbeli tavi jelenettel. Hasonlót festett már korábban, két évvel ezelőtt is a terasz egy másik falára.

Az ajkai képzőművészek csoportja a balatonszepezdi alkotótáborban Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A tábor nagy asztalain pedig idén is monotípiák készültek.

K. Takács Magdolna a speciális akvarellpapírra pasztellkrétával rajzolt absztraktjait kézzel maszatolva szelídítette, majd akrillal fröcskölt rájuk, különleges hatást érve el. Ozorai Sándor nem tudott szabadulni a vízpart látványától. Szücs Wagner Magdolnát a csendéletek ragadták meg, Somogyi Tibor a vidék mediterrán hangula-tát örökítette meg. Koronczai Márta lánya, Rita régóta a csoport segítője, ezért meghívást kapott a táborba, hogy készíthesse ezüstözött réz-drótba foglalt féldrága kövekből kreatív, egyedi ékszereit. Helyes Zoltánnak bajusz- ékszert készített, mindenki csodálatára. Németh Ferenc körtefából rézhúrokkal ötvözve faragott pókhálós álmot.

Az alkotócsoport augusztusban Unnában ünnepli majd az ottani német és a magyar képzőművész körök tízéves kapcsolatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!