Hírek

2013.08.12. 08:39

Baleset Papkeszinél: frontális ütközés, öt sérült (fotókkal, videóval frissítve)

Papkeszi - Két személygépkocsi ütközött frontálisan Papkeszi közelében. A mentők egy súlyos, öt könnyű sérültet szállította el a helyszínről. Tóth Loon színművész és felesége is megsérült a balesetben.

Szijártó János

A mentőszolgálat ügyeletese a Naplónak elmondta, hogy 10 óra 7 perckor kapták a riasztást. A balesethez egy rohamkocsival, egy mentőhelikopterrel, valamint két kiemelt mentőgépkocsival vonultak ki. Az egyik sérült az ütközés következtében beszorult, őt a tűzoltók vágták ki a roncsból. A mentők az egy súlyos és a négy könnyű sérültet kórházba szállították.

Fotók: Stiger Ádám

Fotó: Gál Zoltán

Kora délutánig teljes útlezárás mellett helyszínelt a rendőrség, ezért Balatonfűzfő felé terelték a forgalmat. Az útzár következtében az M7-es autópálya balatonvilágosi lehajtójánál is torlódás alakult ki.

Tóth Loon színművész ült az egyik autóban

Tóth Loon, a Veszprémi Petőfi Színház színművésze és felesége, Péti Krisztina rendezőasszisztens, dramaturg utazott az egyik autóban, amelynek sofőrje vétlen volt a balesetben.

Tóth Loon kérdésünkre elmondta: feleségével éppen nyaralni indultak Horvátországba, a kocsi rendben volt, utazás előtt új gumikat szereltetett fel. A baleset kapcsán elmondta, a szembejövő autós nagyon nagy sebességgel előzött több autót és egy autóbuszt, ő ezt észlelte, ezért lassított és lehúzódott, de amikor a szembejövő autó kipördült, már nem tudott semmit sem tenni. Összeütköztek, az autó totálkáros lett. Feleségének két bordája törött, megfigyelésre kórházba szállították, ő megúszta zúzódásokkal, de minden tagja fáj.

Tóth Loon végül azt üzente a gépkocsivezetőknek, bármilyen meleg van, bármilyen idegesek, lassabban vezessenek és ne kezdjenek bele veszélyes előzésekbe. Lassan jársz, tovább élsz, tette hozzá.


Nagyobb térképre váltás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!