Hírek

2017.03.06. 21:50

Bank és remény nélkül Kertán - Attól félnek, hogy az iskola és az óvoda bezárása következik

Kerta - Kétségbeesetten kereste meg olvasónk szerkesztőségünket arra panaszkodva, hogy értesülése szerint megszűnik a B3 Takarék a faluban.

Penk Tímea

A település lakói nem értik, hogy miért számolják fel a környék egyetlen takarékját, amely cégeket, hivatalokat, kistermelőket és magánszemélyeket szolgál ki.

- Sokaknak nincs pénzük és idejük arra, hogy bemenjenek a tizenöt kilométerre lévő Devecserbe vagy más, nehezen megközelíthető településre - panaszkodott olvasónk. Úgy látja, hogy mindenki a falvak támogatását hangsúlyozza, de az életfeltételek egyre bizonytalanabbakká válnak. Bank hiányában a falubeliek kirekesztettnek érzik magukat, és attól félnek, hogy az iskola és az óvoda bezárása következik, így a település elnéptelenedik.

Sokaknak nincs pénzük és idejük arra, hogy bemenjenek a tizenöt kilométerre lévő Devecserbe
Illusztráció: archív

A takarékszövetkezet marketingvezetője, Kolyvek Léna megkeresésünkre közölte: a tavasz folyamán valóban bezárják a kertai bankot, ennek gazdaságossági, racionalizációs okai vannak.

- Tisztában vagyunk azzal, hogy ez a lépés a település lakosai és az önkormányzat számára is azt jelenti, hogy a megszokottal ellentétben, a jövőben nem áll majd rendelkezésre a "helyben bankolás" lehetősége. Éppen ezért tartottuk kiemelten fontosnak, hogy hivatalosan elsőként az önkormányzatot tájékoztassuk a tervünkről, párhuzamosan felajánlva számukra azokat a lehetőségeket, amelyek mindenki számára megkönnyítik majd a váltást - hangsúlyozta a marketingvezető. Hozzátette: az ügyfelek kiszolgálására a takarék devecseri fiókját jelölték ki, ahol a kertai kollégák várják továbbra is a település lakosait, a vállalkozásokat és az önkormányzatokat. A takarék akár lakossági fórumon is szívesen tájékoztatja a kertaiakat a kényelmesebb banki műveleteket biztosító szolgáltatások megismeréséről, mint például a bankkártya és a netbank használata.

- A fiókvezető személyes kapcsolattartója marad az önkormányzatoknak, ami a jövőben is biztosítja kiemelt kiszolgálásukat. Az ügyfeleinket levélben tájékoztatjuk a bezárás részleteiről, a változásokról és az esetleges teendőkről, a környéken működő fiókunk elérhetőségéről - ismertette lapunkkal Kolyvek Léna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!