Hírek

2013.07.29. 14:14

Bántalmazás, fenyegetés, garázdák az Utcazenén

Az elmúlt hétvége minden napjára jutott Veszprémben egy-egy olyan eset, amikor az Utcazene Fesztiválra látogató vendégekben keltettek riadalmat és megbotránkozást.

Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a 19 éves S. István ellen, aki Veszprémben, a Kossuth utcában az Utcazene Fesztivál rendezvény ideje alatt, 2013. július 26-án az éjjeli órákban bántalmazott egy 15 éves helyi lányt. Az agresszív veszprémi fiatal egymás után többször megütötte, majd a fejét a falba verte, továbbá egy alkalommal megrúgta a fiatalkorút. A sértett segítségére sietett egy 27 éves pázmándi férfi, akit a támadó szintén többször ököllel arcon ütött.

S. Istvánt a Veszprémi Rendőrkapitányság kollégái a rendőrségre előállították, majd – szabadlábon hagyása mellett – gyanúsítottként hallgatták ki. Az Utcazene Fesztiválról tartott haza 2013. július 27-én, éjszaka 2 óra körüli időben egy fiatal pár, amikor a Gábor Áron utcában arra lettek figyelmesek, hogy az egyik üzlet előtt két személy kiabál.

Szemük láttára a férfi földre lökte a 28 éves élettársát, megütötte és a kezét rángatta. A 20 éves veszprémi fiatalember és 17 éves barátnője a további bántalmazást megakadályozva a veszekedők közé lépett, felsegítették a nőt és megpróbálták kibékíteni őket. Egy darabig el is kísérték a párt, majd amikor elértek a lépcsőházukig, a férfi hirtelen haragra gerjedt, amiért beleavatkoztak magánéletébe.

Ekkor a nála lévő táskából üres borosüvegeket vett elő, amelyek közül többet a földhöz vágott, egy üveggel pedig betörte az épület bejárati ajtajának üvegablakát. Húsz méterrel haladtak tovább, amikor az agresszív férfi – aki időközben felrohant a lakásába – egy 20 cm-nél nagyobb pengehosszúságú konyhakéssel a kezében, fenyegető kijelentések kíséretében szaladni kezdett utánuk.

A fiatal pár, szerencséjére gyorsabbnak bizonyult az elkövetőnél. A 35 éves M. Pétert a kiérkező járőrök a Veszprémi Rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi beismerő vallomást tett, ellene felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Veszprémi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya.

Az eljárás további szakaszában M. Péter szabadlábon védekezhet. A színházkert lépcsőjén keveredett szóváltásba két férfi 2013. július 28-án 3 óra körüli időben, mely konfliktus tettlegességig fajult. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint H. Tamás 24 éves nemesvámosi lakos orron ütötte korábbi ismerősét, H. József 23 éves veszprémi lakost, aki válaszul ököllel mellkason vágta.

A két garázdát a szórakozóhely közelében járőröző rendőrök a rendőrkapitányságra előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki őket.A két férfi ellen nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az eljáró szerv.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!