Hírek

2016.10.05. 11:15

Bene Barbara: Zene nélkül nem tudok élni!

Budapest, Veszprém - A Haszkovón homokoztam ovis koromban, a Simonyiban kezdtem el az iskolát, Veszprém nem pusztán a szülővárosom. Imádom és amikor csak lehet visszajárok ide, főleg a szoros rokoni szálak miatt is.

B. Virág Rita

Nyilatkozta lapunknak Bene Barbara, az egyik kereskedelmi csatornán futó tehetségkutató verseny veszprémi származású énekese. Barbit, aki az elmúlt hétvégén közel állt a kieséshez, az akadémia nyilvánosságtól teljesen elzárt villájában telefonon értük utol.

- Tíz éves koromig éltem Veszprémben, aztán a szüleim válását követően Budapestre költöztünk. Persze ezer szállal kötődöm a királynék városához. Az unokatestvéreim, akik közül Dórival különösen szoros, szinte testvéri kötelék köt össze minket, és néhány barátom miatt szívesen járok haza. Igen, nekem Veszprém mindig is haza marad - kezdte Barbara, aki a legutóbbi élő showban Péterfy Bori és a Love Band Hajolj bele a hajamba című slágerét énekelte.

A 30 éves énekes, aki civilben ingatlanozik, elmesélte, a Haszkovón nőtt fel, jól emlékszik, hogy ovisként, melyik játszótéren homokozott. Az iskoláit a Simonyiban ének tagozaton kezdte, ahol furulyázni tanult. Elmondása szerint remek kis furulyás csapatuk volt, s a társakkal rendszeresen jártak versenyekre, fellépésekre.

A veszprémi származású Bene Barbara Péterfy Bori és a Love Band ismert slágerét énekelte Fotó: TV2/Star Akademy

- Már kicsi korom óta imádtam szerepelni. Az egyik kedvenc családi történetünk, amikor magyar lánynak öltözve kellett az oviban énekelnem. Minden kis fellépő egy zsámolyra állva adta elő a megtanult dalt, vagy verset. Amikor rám került a sor, elénekeltem a dalomat, de utána nem akartam leszállni a zsámolyról és kihúztam magam és folytattam a szereplést. A végén úgy lökdöstek le a többiek, hogy végre ők is sorra kerüljenek, a szülők persze jót nevettek - mesélte Barbi. Az általános, majd a középiskola után feladta a zenei pályát, más irányba fordult az élete. Azonban úgy érezte, akármerre tart, a zene mindig ott van vele, nem tudja kikerülni.

-Azért neveztem be erre a tehetség kutatóra, mert úgy gondolom, a zene nélkül nem tudok élni. Kíváncsi voltam, hogy hol tartok, szerettem volna felmérni magam, mire vagyok képes és, hogy jobban megismerjem magam - magyarázta.A múlt héten Barbara közel került a kieséshez is, úgynevezett veszélyzónás lett, ami azt jelenti, a zsűritagok őt és egy másik versenyzőt tartottak akkor a leggyengébbnek. A szituáció azonban inkább megerősítette a veszprémi lányt és az élő showban bebizonyította, helye van a társaságban.

Ráadásul kétszer kellert elénekelnie a számát, ugyanis egy technikai malőr miatt a tévénézők először nem hallották.- Nem éltem meg stresszhelyzetnek a szituációt, és szerintem másodszor sokkal jobban is sikerült az előadásom. Úgy tűnik, jó versenyző típus vagyok, kihozta belőlem a legjobbat az, hogy olyan helyzetbe kerültem, amire egyáltalán nem számítottam - fogalmazott.

Végül Barbi meggyőzte a tévénézőket és a zsűrit is, és nem esett ki.

- Újult erővel vágtam neki ennek a hétnek. A múlt héten közel kerültem a kieséshez, s ez új energiákat mozgósított bennem. Most már szeretnék minél tovább jutni, bennmaradni. Élvezem ezt az egészet, s bár nagyon hiányoznak az otthoniak, - ezúton is köszönöm a beküldött ajándékokat, családi fotókat, süteményeket - szeretném megragadni a lehetőséget - húzta alá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!