Hírek

2006.03.24. 15:40

Berlinnel hétre nõtt a madárinfluenzával sújtott német tartományok száma

Berlin (MTI) - Berlinben is találtak a madárinfluenza H5N1 vírusaltípusával fertõzött vadmadarat, egy egerészölyvet, s a tartományi jogokat élvezõ fõvárossal hétre nõtt a madárinfluenzával sújtott német tartományok száma.

Mórocz Zsolt

Az elhullott egerészölyvre Berlin egyik külsõ kerületében, Marzahn-Hellersdorfban bukkantak rá, a tetemet beküldték a szövetségi állategészségügyi intézetbe (Friedrich Loeffler Intézet), ahol még egyszer vizsgálatnak vetik alá. Valószínûleg Marzahn-Hellersdorfban is kialakítanak védõövezetet a fellelés helye körüli három kilométer sugarú körben, tíz kilométer sugarú körben pedig megfigyelési övezetet. A városi kormányzat arra hívta fel a figyelmet, hogy ember nincs fertõzésveszélynek kitéve.

Az elmúlt napokban Németországban nem jelentettek H5N1-esetet. Berlinen kívül Mecklenburg-Elõ-Pomeránia, Schleswig-Holstein, Alsó-Szászország, Baden-Württemberg, Bajorország és Brandenburg érintett kisebb-nagyobb mértékben. Mecklenburg-Elõ-Pomerániát leszámítva másutt csak szórványosan bukkantak H5N1 miatt elhullott állatra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!