Hírek

2015.10.30. 08:15

Vádemelés: betegszállító balesetét okozta a figyelmetlen sofőr

A Veszprémi Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat egy 46 éves férfival szemben, aki 2014. november végén tehergépkocsijával Balatonfűzfő felől Balatonalmádi irányába közlekedve egy, az út jobb szélén várakozó betegszállító gépkocsinak ütközött, melynek egyik utasa a baleset következtében elhunyt.

A vádirat szerint az elkövető a hajnali órákban, éjszakai látási viszonyok között vezette a tehergépkocsit, azonban figyelmetlenségből nem vette észre az úttest jobb szélén tompított világítással, a jobb oldali irányjelző folyamatos használata mellett éppen utasaira várakozó betegszállítót.

A vádlott a járművet észlelve fékezni kezdett, és a kormányt balra rántotta, azonban a tehergépkocsi kocsiszekrényének jobb oldalával az álló helyzetben lévő betegszállító gépkocsi hátuljának nekiütközött. Az ütközés következtében a betegszállító balra megpördült, az út jobb szélén lévő betonpilléren átfordult, majd hátuljával a főút felé fordulva a kerekein megállt.

A baleset következtében a gépkocsi hátsó részén elhelyezett hordágyon ülő egyik sértett a helyszínen életét vesztette, míg a gépkocsi többi utasa nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!