Hírek

2009.01.15. 03:29

Bevehetetlen volt

<b>Megyei körkép</b> - A helyi járati és a helyközi buszforgalomban is tapasztalhatóak voltak fennakadások a megyében. Sólyba és Tihanyba még kora este sem tudtak bemenni a Volán-járatok.

Tremmer Tamás

Áldatlan állapotokat hozott a lehulló csapadék. A megyének több olyan pontja is volt, ahova órákon keresztül nem indult buszjárat. Az ónos eső leginkább Pápa és Zirc térségét, valamint a Balaton-partot áztatta, így közlekedés szempontjából itt volt a legkritikusabb a helyzet.

Bebesi István,
a Bakony Volán vezérigazgatója elmondta, Zircen és Várpalotán késésekkel ugyan, de közlekedtek a helyi járataik, Pápán viszont reggel hét óra és fél nyolc között fokozatosan le-álltak. Erősítést kértek a városgondnokságtól, és a síkosságmentesítést követően délelőtt tíz óra után újraindították az autóbuszaikat.

A Bakony Volán helyközi járatainak zöme közlekedett ugyan, de késéssel. Pápáról délelőtt kilenc és délután fél három között nem indítottak helyközi járatokat a környéken uralkodó áldatlan állapotok, jeges utak miatt. 

Elsősorban a farkasgyepűi szerpentin volt járhatatlan. A Magyar Közút Kht. erőteljes síkosságmentesítést végzett, ezt követően buszaik konvojban elindultak minden irányba, így a munkásokat, a diákokat haza tudták vinni. 

Zircről nyolc és tizenegy óra között nem tudtak kimenni a buszaik, elsősorban a Bakonybél, Bakonyszentlászló, Lókút, Bakonycsernye útirányok voltak megközelíthetetlenek. 

Várpalotáról a Tés, Szápár vonalon nem tudták tartani a menetidőt, Berhidára, Ősire délelőtt nem tudtak bemenni. Sólyba kora estig nem ment busz, mert a 8-as úttól a bekötő útvonal járhatatlannak bizonyult. 

A megyeszékhely helyi járati közlekedésében nagyobb fennakadás nem volt, nem így Balatonfüreden, ott nyolc és tizenegy óra között nem jártak a buszaik, nyilatkozta Csima László, a Balaton Volán vezérigazgatója. 

Helyközi járataik Balatonfüred térségében szenvedtek, a Nosztorin tegnap délelőtt három órán keresztül nem járt busz, így Veszprém-Balatonfüred között állt a forgalom. 

Tótvázsony és Balatonfüred között délelőtt a megszokott helyett más útvonalon jártak. De Balatonalmádi, Felsőörs, Hajmáskér, Öskü, Barnag, Veszprémfajsz, Tótvázsony, Hidegkút térségében is voltak gondjaik, volt egy időszak - elsősorban délelőtt, amikor ide sem jutottak el. Sólyba ők sem tudtak bemenni, akárcsak Tihanyba. 

A balatoni települést kora estig nem tudta bevenni a Balaton Volán.A Somló Volán minden egyes autóbuszát téli gumival (nem négy évszakossal) szerelte fel, ami nagyban segíti a biztonságos közlekedést, tájékoztatott Barta János vezérigazgató. 

Az ajkai helyi járati buszaikkal a kisebb késéseken kívül más problémájuk nem akadt. A helyközi járataikban a Káli-medence térségében kellett nagyobb csúszásokkal számolniuk, a többi vonalon kisebb késésekkel megúszták.

Tegnap délután újabb meleg léghullám érkezett az ország fölé, ezért további csapadékra kell számítani, halmaz-állapota változó, eső, ónos eső, havazás is előfordulhat - közölte az mti-vel az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!