Hírek

2017.07.10. 08:04

Big Jump – nagy ugrás a patakba: Csatlakoztak a WWF Magyarország felhívásához

Herend -Több mint egy évtizedes hagyomány egy nagy, közös csobbanással ünnepelni az európai folyókat és vizes élőhelyeket. A WWF Magyarország felhívásához a HATESZ Egyesület idén is csatlakozott, és ugrásra szólította a helyieket

Molnár Sándor

A szervezők 14 órától várták az érdeklődőket a Dísz tónál, ahol Gyurkó Alexandra paraolimpikon, az év sportolója nyitotta meg a BIG JUMP rendezvényt. Az úszó örömmel fogadta el, hogy háziasszonya legyen a rendezvénynek.

– Nagyon szeretem az összes olyan eseményt, amely a vízzel kapcsolatos, mert jómagam már 13 éve úszó vagyok. A víz a mindennapjaim szerves része. Tavaly is felkértek, de pont nem voltam itthon, mert versenyeztem, de idén mindenképpen eljöttem – mondta el az ifjú úszó.

Hagyományosan ezen a napon Európában, ugyanabban az időpontban, 15 órakor együtt ugranak az emberek a vizekbe. A herendiek korosztálytól függetlenül szép számmal érkeztek és ugrottak a Séd-patakba. Ezt követően a résztvevők egy 417 méteres vízitúrára indultak a patakban.

– Herenden folyó nincsen, csak a nagyon hasznos Séd patakunk, amely összegyűjti a környék vizeit a fő vízgyűjtő területről. Ennek apropóján, a Dunát szimbolizálva, amelynek a magyarországi szakasza 417 kilométer, a Séd patakban megteszünk 417 métert – nyilatkozta Bácskai Péter a HATESZ Egyesület elnöke, a rendezvény egyik szervezője.

A Duna menti nagyobb települések, érdekesebb városok képeit kihelyezték a túra útvonalának különböző pontjaira, hogy tovább fokozzák a hűsítő élményt a résztvevők számára a vadregényes séta során.

A BIG JUMP-ra három tutajt is építettek a helyiek. Készült egy traktorbelsőből, egy pille palackokból és egy harmadik hőszigetelő lemezekből, amelyeket a gyerekek örömmel próbáltak ki az ideiglenes „hajókikötőben és strandon”.

A vidám programok sorában szerepelt még tófutás és vízipisztoly csata is. Kísérő programként : vizes totó,  játékos sportvetélkedők, mentőkutyás vizes távolugrás, modellező bemutató és kötetlen beszélgetés Szandival a sportélményeiről

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!