Hírek

2017.07.14. 17:00

Börtönbe került, mert megkéselte a kutyáját

VASZAR - Sok évre kell börtönbe vonulnia annak a fiatalembernek, aki megkéselte a kutyáját, ugyanis a korábban felfüggesztett büntetéseit utólag kell letöltenie.

Mátételki András

Az ítélet indoklása szerint ez év februártól több méter hosszú láncon tartotta Max névre hallgató, egyéves keverék kutyáját B. Sz., aki egy oszlophoz kötötte ki a négy-lábút úgy, hogy az eb futkosás közben magára tekerte a láncot. Az állattal senki nem foglalkozott, nem vitték sétálni, a láncot soha nem vették le róla.

Amikor április 29-én este ittasan hazatért a vádlott, a kutya nyüszített, mert rácsavarodott a lánc. Ez feldühítette a 23 éves férfit, aki kiment hozzá, nehogy megfulladjon az eb. Csakhogy ekkor odakapott a kezéhez a csahos, amin a gazdája begurult, s elhatározta, hogy átküldi a másvilágra a házőrzőt.

A konyhából kihozott egy 18 centiméter pengehosszúságú kést, amelyet megélezett, majd bal kezével befogta a kutya száját, a jobb kezében tartott késsel pedig mély vágásokat ejtett a nyakán. Az állat eközben hangosan nyüszített, majd elterült a földön. B. Sz. levette róla a láncot, mert azt hitte, hogy már elpusztult az eb, amely ekkor hirtelen felállt és el-
futott.

A korábban már büntetett vádlott visszament a lakásba, ahol beszámolt a feleségének és ismerősének a történtekről, majd tovább italozott. Másnap kereste a tetemet az udvaron, hogy elássa, de nem találta. Az életveszélyes sérüléseket szenvedett eb visszaszökött volt gazdájához, ahol elbújt az utánfutó alá. Amikor a házigazda megtalálta, értesítette a rendőrséget, s még időben elvitte állatorvoshoz, ahol sikerült az életét megmenteni, mert a kés pengéje nem ért létfontosságú szervet.

B. Sz.-t állatkínzás bűntette miatt a Pápai Járásbíróság két év börtönre ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. Emellett elrendelték a korábban felfüggesztett egy év tíz hónap és az egy év nyolc hónap szabadságvesztésének utólagos letöltését.

A tárgyaláson senki nem fellebbezett, ezért első fokon jogerős lett a döntés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!