Hírek

2014.12.08. 13:11

Börtönbe vonul Pásztor István

Veszprém - A közeljövőben be kell mennie a büntetésvégrehajtási intézetbe Pásztor Istvánnak, a legendás kézilabdázónak, információnk szerint. Értesülésünket a Veszprémi Törvényszék sajtó osztálya megerősítette. A neves sportoló 2010. szeptember 29-én halálra gázolt egy idős férfit Veszprémben.

Kovács Erika

A törvényszék lapunkkal az alábbiakat közölte: a Veszprém Megyei Bíróság, mint másodfokú bíróság jogerős határozatában az ügyben, 2011. november 28. napján tartott tárgyaláson a bűnügyi költség összege tekintetében változtatta meg a Veszprémi Városi Bíróság 2011. május 26. napján kelt ítéletét, egyebekben az elsőfokú határozatot helybenhagyta.

A városi bíróság bűnösnek mondta ki Pásztor István vádlottat egy rendbeli közúti baleset okozásának vétségében. Ezért nyolc hónap fogházbüntetésre és öt év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte. A járművezetéstől eltiltás tartamába beszámításra rendelte el a bíróság a 2010. szeptember 30. napjától eltelt időt, és kötelezte a vádlottat bűnügyi költség megfizetésére is.

A tényállás szerint  a vádlott 2010. szeptember 29. napján 10 óra 25 perc körül Veszprém belterületén, a Völgyhíd tér irányából az Óváry Ferenc utca irányába közlekedett az általa vezetett motorkerékpárral. Pásztor István a Dózsa György út és Harmat utca kereszteződésénél - a motorkerékpárral óránként 76-84 kilométeres sebességgel haladva - nem biztosított elsőbbséget a Dózsa György úton a kijelölt gyalogos átkelőhelyen jobbról szabályosan áthaladó idős férfinek, akit a járda szélétől körülbelül két méterre a gyalogos átkelőhelyen óránként 69-78 kilométeres ütközési sebességgel az általa vezetett motorkerékpárral elütött.

A balesetben a sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Az idős férfi halálának közvetlen oka többek között agyzúzódás volt, a balesetben elszenvedett sérülések és a sértett halála között összefüggés áll fenn.

Az elítélt kétszer nyújtott be kegyelmi kérelmet az Igazságügyi Minisztérium kegyelmi főosztályához. A büntetés megkezdésére halasztást kapott a kegyelmi kérelem elbírálásáig. A benyújtott kegyelmi kérelmeket elutasították és megtörtént P. I. vádlott behívása - hangsúlyozta a törvényszék sajtó osztálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!