Hírek

2014.01.17. 16:12

Látták a kezében a kést, de azt nem, hogy szúrt

Veszprém, Hajmáskér - Kikészítik Cs. Zoltánt, és élettársát, verőlegényeket hoznak a férfire, szárazon nem ússza meg! Ezt mondta az egyik tanú a Veszprémi Törvényszéken, pénteken, ahol tanúk meghallgatásával folytatta a Cs. Zoltán ügyében emberölés kísérletében folytatott tárgyalást dr. Szakács Katalin tanácsvezető bíró.

Kovács Erika

Az ügyben a vádlottat, aki lakóépületeknél közüzemi tartozások begyűjtésével is foglalkozott, azzal gyanúsítják, hogy megszúrta volt élettársát, 2012. december 2-án egy hajmáskéri lakótelepen.

Dr. Szakács Katalin bíró idézett a tanúk nyomozati vallomásából, amit ők pénteken megerősítettek, és  elmondták: élettársként élt együtt Cs. Zoltán és Cs. Erika. Amikor összevesztek, akkor a nő elköltözött a férfitől, és lánya albérletében élt tovább. A tanúk beszéltek arról, hogy nagyon megijedtek a történtek miatt, sok idő is eltelt, emiatt nem nagyon emlékeznek a részletekre. Kifejtették: Cs. Zoltán kikapcsolta Erikáék lakásában a fűtést, a vizet tartozás miatt. Látták, hogy ahogy az eset napján egyik szomszéd megüti Cs. Zoltánt, egy fa tárggyal, akinek arca zavart, véres volt. Vélelmezték, hogy a férfit annyira megverték, hogy meg is vakult. Zoltánt segítőkész, nagyon jó embernek ismerték, gondosan rendezte a lakóközösség ügyeit, mindenkinek a problémáját megoldotta, most sajnálják.

A tanúk arról is beszéltek, hogy Cs. Erika az eset előtt beszélt arról, hogy baj van a kapcsolatukkal, ha valamit észrevesz, akkor „nagy késsel kikészíti Zoli pofáját”, és élettársát is, Zoltán szárazon nem ússza meg, és „verőlegényeket hoz rá”. Nem fél senkitől, volt férje lábába is belevágta a kést. A lakók féltették Zoltánt, szerintük bosszú volt a szúrásos eset, és lépre csalták. A tanúk kérdezték akkoriban Zoltántól, miért nem lép ki Erikával való kapcsolatából, mire azt mondta: „Sajnos, most már nem tudok, mert ki leszek vasalva”. A nő az eset után arról beszélt, volt hozzátartozói bosszút állnak Cs. Zoltánon és élettársán. Cs. Erika pénteken mindezt tagadta. Tanúk kijelentették: láttak Zoltán kezében egy hosszú kést, azt nem, hogy szúrt volna. Egyikük arról is beszélt, interneten az idős tanúkat megfenyegették, de azt nem tudják, hogy az üzenet kitől jött. Cs. Zoltán kijelentette: arra nem emlékszik, hogy mivel ütötték meg, a fürdőben egyik szomszéd fejbe rúgta, a kórházban tért magához. A tárgyaláson mentőorvost-, és ápolót is meghallgattak.

Az ügyet február 7-én, tanúk, köztük mentőápoló, helyszínelő, a vádlottat kihallgató rendőrök meghallgatásával folytatják. Szigeti István ügyvéd és Németh Sándor ügyész újabb szembesítéseket indítványozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!