Hírek

2013.07.31. 09:34

Bűnmegelőzési programok a Művészetek Völgyében

A Művészetek Völgye ideje alatt bűnmegelőzési sátrat működtet a Tapolcai Rendőrkapitányság Kapolcson.

veol.hu

A felnőttek és gyermekek számára egyaránt kínálnak programot, illetve nyújtanak tájékoztatást a Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai, akik a kapolcsi Művészetek Völgye fesztivál ideje alatt – július 26. és augusztus 4. között – egy bűnmegelőzési sátorban várják az érdeklődőket.

Fotók: Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A 18 év felettiek, de a fiatalok is kipróbálhatják a biztonsági öv szimulátort, melyben egy 10 km/h-s sebességnél bekövetkező ütközés hatásait tapasztalhatják meg.

Az a gyermek, aki kitölti a KRESZ-tesztet, apróbb ajándékokkal lehet gazdagabb. A szerencsésebbek még azt is kipróbálhatják, hogy milyen egy rendőrmotor nyergében ülni.

Mindeközben a fesztiválozók megtekinthetnek egy kétórás bűnmegelőzési videót.

A rendőrök bűn- és baleset-megelőzési kiadványaikkal és személyes tájékoztatással hívják fel a figyelmet az áldozattá válás elkerülésére, illetve a biztonságos közlekedés szabályaira.

A rendőrséggel szorosan együttműködve lát el lovasjárőr szolgálatot a Kapolcsi Polgárőr Egyesület, melynek tagjaival szintén találkozhatnak a rendezvényen résztvevők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!