Hírek

2016.10.19. 13:55

Campanari-Talabér Márta az Európa Tanácsnál kapott új megbízást

Várpalota – Campanari-Talabér Mártát, Várpalota polgármesterét az Európa Tanács önkormányzati delegációja tagjának választották.

Balla Emőke

Campanari-Talabér Márta polgármester a közösségi oldalon osztotta meg a hírt, hogy az Európa Tanács önkormányzati delegációjának tagja lehet az új ciklusban. Mint írta, megtiszteltetés ez számára és Várpalota számára is.

Campanari-Talabér Márta elmondta: az Európa Tanács Helyi és Regionális Önkormányzatok Kongresszusába választották, a Kisvárosi Önkormányzatok Országos Érdekszövetsége jelölte őt, a delegációk összetételére a nemzeti kormányok tettek javaslatot minden résztvevő állam esetében.

A magyar önkormányzati delegáció 7 tagú, az összetételnek le kell képeznie a választási eredményt és a nemek arányát (30 százaléka nő). Magyarországot 3 fideszes, 2 jobbikos és 2 független tag képviseli. Az önkormányzati szövetségek által megtett jelölés feltétele a nyelvtudás. Campanari-Talabér Mártánál ez német és olasz tárgyalóképes, valamint angol alapfokú tudást jelent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!