Hírek

2012.07.30. 14:49

Cigány-magyar együttélés Pápán

Pápa - Ezzel a címmel tartott sajtótájékoztatót hétfőn Orbán Imre, a Jobbik helyi szervezetének elnöke, a megyegyűlés tagja. A tájékoztató - amire Erőss Bulcsú önkormányzati képviselő is elkísérte - ezúttal a Mező u. 9. számú ingatlan előtti területen történt.

Nagy Imre

Nem véletlenül, hiszen, mint Orbán Imre elmondta, a soklakásos házban a cigányok mellett három magyar hölgy is él, akik szívesen elcserélnék a város önkormányzatával lakásaikat, amennyiben kapnának egy közös, másfél szobás lakrészt a város egy másik területén.

- Az elmúlt időszak eseményei bebizonyították, hogy az önkormányzat és szellemi bűntársa, az MSZP által képviselt, a cigányok integrálásának modellje járhatatlan. A város vezetése, a bűntársi közösség képviselői, az önkormányzat egyes alkalmazottai, a közterület-felügyelet munkatársai, a média egyes képviselői kettős mércét alkalmaznak. A normális emberek képviselete és védelme helyett elbagatellizálják a cigány bűnözők által elkövetett bűncselekményeket, a problémák felvetőit - a közvéleményt ellenük hangolva - megpróbálják nevetségessé tenni, feladatkörüktől eltérően nem szankcionálják, hanem elfedik a bűnt - fogalmazott Orbán. 

A helyi elnök azt is elmondta, hogy közel egy év telt el azóta, hogy a Celli út környéke, a Mező utca, illetve a Rigó-lakótelep ügyében megkeresték a város polgármesterét, jegyzőjét, a rendőrséget és a közterület-felügyeletet, de azóta kevés pozitív változás történt. Az e három területen élő magyarok számára mára már elviselhetetlen a cigányok általi állandó zaklatás, rendzavarás, környezetkárosítás.

- Napi szinten zajlik a cigányok általi kábelégetés, a nők, a gyerekek és az idősebb állampolgárok elleni verbális és fizikai erőszak. Ezért kérem a közterület-felügyelet vezetőjét, a rendőrség képviselőjét, hogy hozzák nyilvánosságra, hány esetben intézkedtek a kábelégetők ellen. Kérem a polgármester urat, tájékoztasson, hogy ebben az évben hány esetben intézkedtek a környezetkárosítók ellen. Kérem a rendőrség és az önkormányzat illetékesét, hogy tájékoztassák a közvéleményt a Pápáról kivándorolt, majd Kanadából kiutasított cigányok hazatéréséről - fogalmazott többek között Orbán, aki a polgármesterrel, a helyi Fidesz vezetésével vitatná meg a cigány-magyar együttélés és a város közbiztonságát érintő kérdéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!