Hírek

2010.09.24. 16:22

Civilek, pályázzatok!

Veszprém - Új pályázati lehetőségek nyílnak meg a civil szervezetek előtt, a határidő azonban nagyon rövid az igények leadására, figyelmeztet az egyeztető fórum elnöke.

Németh F. Bernadett

- Az elmúlt évek pályázati dömpingje ellenére a civil szervezetek nehezen jutottak fejlesztési forrásokhoz bizonyos pályázati alapokból. Elsősorban tematikus kiírásokkal találkozhattak, melyekkel egy adott célra lehetett pályázni. A palettáról nagyon hiányzik egy olyan pályázati lehetőség, mellyel azokra a költség nemekre lehetne pályázni, melyeket más pályázati alapok nem támogatnak, mint pl. az ingatlan, vagy a gépjárművásárlás, mondta Mátyás Mónika, a Kör Alapítvány munkatársa, a Közép-dunántúli Régió Civil Egyeztető Fórum elnöke .

Évek óta cél, hogy erősödjön a civil szervezetek részvétele a területfejlesztési folyamatokban, ahol eldőlnek olyan fontos kérdések, mint például, hogy terveznek-e támogatási forrást a régió a civil szektorának, vagy sem. Ehhez minden szervezetre szükség van, mondta az elnök.

A most tervezett pályázati kiírás régiós forrásokat használna fel, mellyel az alapvető cél finanszírozni a civil szervezetek eddig nem támogatott működési kiadásait (például irodavásárlás) illetve a tevékenységeiket segítő infrastruktúra fejlesztését. Kiegészítő elemként tekintünk a szervezetek által megvalósítandó programok, szolgáltatások finanszírozására. A küldött dokumentumokat az elnök eljuttatja a Kistérségi Koordináló Hálózathoz, a civil igényfelmérőből pedig egy összesített régiós szakmai anyagot állít össze.

A fejlesztési ügynökség által kijelölt határidő rövid, szeptember 27. hétfő 16 óra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!