Hírek

2017.05.05. 16:51

Autócsodák érkeztek Füredre

A Concours d’Elegance jóval több, mint a 30 évesnél idősebb gépkocsik bemutatója. A járművek nem csupán műszaki tartalmukkal, hanem művészi külsejükkel, makulátlan állapotukkal és tulajdonosaik utánozhatatlan eleganciájával nyújtanak élményt az érdeklődőknek.

Molnár Sándor

Szemerkélő eső, fotósok hada, és pezsgő várta a pénteken, valamivel 17 óra után, az Anna Grand Hotel elé megérkező, több ritkaságból álló autókonvojt. A Bugattik, Rolls Royce-ok, BMW-k, egy Ferrari, a Skoda R200 és az egyéb ritkaságok hamar maguk köré vonzották az érdeklődőket.

Talán a rendezvény ötletgazdái és megvalósítói sem gondolták volna három évvel ezelőtt, hogy egy nem csupán közönségcsalogató és látványos, de a város presztízsét is nemzetközi szintre emelő oldtimer szépségversenyt hoznak létre. A IV. Balatonfüred Concours d’Elegance-t, mint az oldtimer autók legexkluzívabb magyarországi seregszemléje, valódi autócsodákat kínál. Egy olyan miliő, ami egyszerre szól az autós világról, a vitorlázásról, az eleganciáról, a stílusról és a divatról.

– Ünnepeljük egy kicsit azt a világot, ami tökéletes műszaki és esztétikai minőséget mutat a ma emberének is. Szerencsére a rendezvény a nézők és a kiállítók körében is egyre népszerűbb, így olyan külföldi vendégeket és autókat is fogadhatunk, akik eddig csak nyugat-európai Concourse d’Elegance versenyeken mérették meg magukat – mondta el Valker Viktor, az esemény alapítója.

Május 6-án, szombaton reggel 7 órakor vonul be az 53 autóritkaság a kiállítás területére, a Tagore sétányra, majd 11 órakor kerül sor az ünnepélyes megnyitóra. A nap folyamán 13 órától óránként Katti Zoób mini divatbemutatókat is rendeznek. Május 7-én, vasárnap is láthatóak lesznek az autóritkaságok. A díjkiosztó ünnepségre az autók egyéni felvonulásával 13 órakor kerül sor. A rendezvény ingyenesen látogatható a Tagore sétányon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!