Hírek

2017.09.04. 20:50

Csak sürgős esetben - Fogorvosok tiltakozó akciója

A finanszírozási gondokra igyekeznek felhívni a figyelmet háromnapos akciójukkal a fogorvosok. A csatlakozók tegnaptól csak a sürgős eseteket látják el a tb-támogatott rendeléseken.

Marton Attila

Az utóbbi tíz évben az alapellátásban dolgozó fogorvosok költségei jóval nagyobb mértékben növekedtek, mint a finanszírozás összege. Ez a folyamat mára oda vezetett, hogy veszélyezteti az ellátás minőségét, mondta kérdésünkre Pozsgay Katalin, Veszprém megyei fogászati szakfelügyelő főorvos. Hozzátette, a tiltakozó akció szervezői a kezdeményezéssel ezekre a nehézségekre szeretnék ráirányítani a döntéshozók és a közvélemény figyelmét.

A főorvos – aki a kezdeményezésben nem vett részt – arról is beszélt, az alapellátásban dolgozó fogorvosoknak nehéz kigazdálkodniuk a rendelkezésükre álló keretből a béreket és járulékokat, valamint a fogászati ágazatra hagyományosan jellemző magas anyagköltségeket. A főorvos megjegyezte, a tiltakozó akció nem sztrájk, ugyanis a hétfőtől szerdáig tartó kezdeményezéshez csatlakozó orvosok a sürgősségi eseteket ellátják.

Veszprém megyében mintegy nyolcvan fogorvos dolgozik az alapellátásban, közülük körülbelül harmincan csatlakoztak az akcióhoz, tudtuk meg Nagy Ákos keszthelyi fogorvostól, a kezdeményezés szervezőjétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!