Hírek

2017.07.21. 15:40

Családias horgásznap Pápán

PÁPA - Első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal családi napot rendezett sekély, illetve mély vizű taván az Elekthermax Horgászegyesület. Az összejövetelről a pecásverseny sem hiányzott.

Haraszti Gábor

Délelőtt nyílt felnőtt és ifjúsági versenyre, a közös ebédet követően pedig páros családi horgászversenyre várták a jelentkezőket, miközben a gyerekek számára ügyességi játékokkal készültek.

Az Elekthermax Horgászegyesület hagyományteremtő szándékkal szervezte meg családi napját

Horváth Imre szervező a családi nap ötlete kapcsán azt mondta, éveken keresztül a Pápai Játékfesztivál ideje alatt rendezték meg gyermekversenyüket, ami az elmúlt esztendőben elmaradt. Úgy döntöttek, hogy az utánpótlásnak egy évben legalább egyszer tartanak egy kupát, miközben szeretnék a picikkel közelebbről is megismertetni ezt a sportágat.

- Egy kicsit más formában, de mindenképpen szerettünk volna a gyerekeknek megmérettetést rendezni. A szabályokon is változtattunk, így nemcsak a 14 éven aluli gyermek, hanem az apukája vagy a nagypapája is aktívan kivehette a részét a versenyből.

A délelőtti nyílt felnőtt versenyre 23-an adták le nevezésüket, míg a délutáni kupán 21 páros foglalta el helyét a tó partján, akiket anyukák, testvérek is elkísértek, tehát a létszámra nem lehetett panasz.

Bízom benne, hogy jövőre még több párost tudunk fogadni. Az ügyességi feladatok során halakat kellett felismerni képekről, totót is kitöltöttek a gyerekek, akikkel gyakoroltattuk az etetést, cserébe zsinórokat, úszókat lehetett nyerni - nyilatkozta Horváth Imre.

A felnőttek mélyvízi versenyét Horváth Attila nyerte meg, míg sekély vízben Márkus Zsolt diadalmaskodott. A mélyvízi páros versenyben Mógor Bence és Mógor Péter végzett az élen, sekély vízben pedig Kiss Marcell és Horváth Attila duója volt a legjobb.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!