Hírek

2017.07.09. 09:40

Családok költöznek Ukk községbe

Ukk - Mászókát, babakonyhát, kültéri játékokat készítettek a balesetveszélyessé vált és kivágott fából a gyerekeknek.

Tisler Anna

Az eszközöket a Szalay-kúria udvarán állították fel, ahol az óvodások is tudják használni. A községbe egyre több a gyerek, nemrég hat család vásárolt ingatlant, mindannyian fiatalok.

A beköltözők döntésénél fontos volt, hogy a községben van óvoda, a főút mellett fekszik, és vasúti csomópont, így a munkába vagy a továbbtanulóknak az iskolába járás is megoldott. Helyben is van munkalehetőség.

Az egykori mezőgazdasági jellegét ma is őrző Ukkon működik a Bébic szociális szövetkezet. A termelt gyümölcsöt a saját üzemében dolgozza fel. Minden évben részt vesznek a Budapesten a Vajdahunyadvárban szervezett közfoglalkoztatási kiállításon, termékeik több országos vásáron értek el kiváló eredményt.

Komendánt Irén a játszóparkot mutatja
Fotó: Tisler Anna

- A szociális szövetkezetnek is folyamatosan meg kell újulnia ahhoz, ha a piacon akar maradni - fogalmazta meg Komendánt Irén polgármester.

- A foglalkoztatottakra hosszú távon számítunk. Mi nem a tömegtermelést folytatunk, hanem az egészséges életmód, az egészségmegőrzés mellett köteleztük el magunkat. Hamarosan kezdődik az orvosi rendelő épületének a felújítása. A települési multifunkcionális egészségügyi központ kialakítására nyert 43 millió forintot. A felújítás után odaköltözik a védőnői szolgálat.

Tervezik az egykori iskola épületének energetikai korszerűsítését is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!