Hírek

2015.11.15. 11:37

Csalók a vonal végén - Olvasónk trükkösen szabadult meg a gyanús ügynököktől

Veszprém - Több százezres porszívó vagy lábmasszírozó, lézeres agystimulátornak álcázott kulcstartó, de akár étkészletek, wellness-hétvégék is vannak a tarsolyukban, illetve akár egészségügyi szűrésnek is álcázhatják a hatalmas átverést.

Heffler Péter

Korábban már több ízben is foglalkoztunk a termékbemutatókkal, sőt, egyszer még magára egy előadásra is kaptunk meghívást, persze véletlenül. Akkor arra kértük olvasóinkat, ha kétséges kilétű üzletemberek, a klasszikus szóval élve, porszívóügynökök találják meg, vagy csak átverést szimatolnak a telefon túloldaláról, rögtön jelezzék nekünk. Kovács Sándor, veszprémi olvasónk, amint múlt héten keresték, egyből felvette velünk a kapcsolatot.

– Szombat délelőtt csörgött a telefon, és egy női hang közölte velem, hogy mivel én részt vettem egy egészségügyi felmérésen, ajándékot fogok kapni – mondta Kovács Sándor veszprémi nyugdíjas. – A nő odáig ment, hogy fél órán belül ki is hozzák. A probléma csak az volt, hogy én semmiféle felmérésben nem vettem részt, de gondoltam, ha ennyire hozni akarják az ajándékot, akkor nem ágálok ellene. Azt is mondták, hogy egy étkészlettel és egy négy személyre szóló négynapos wellness-hétvégével ajándékoznak meg minket, és természetesen elvégeznének egy egészségügyi szűrést is. Hozzátette, hogy nem kell tőlük félnünk, amire azt feleltem, hogy egyáltalán nem félünk, különben is itt van mellettem a golyós puska. Ebben a pillanatban megszakadt a vonal, akárcsak egy másik esetnél, amikor felhívtak. Mindig azt mondják, hogy rögzítik a beszélgetésünket, és mire közöltem velük, hogy rendben, mert én is, a beszélgetés véget is ért – árulta el lapunknak esetét az olvasó.

Valószínűleg nem Kovács Sándor volt az utolsó, akit megpróbáltak rászedni, így különösen indokoltnak mondható az a törvénytervezet, amely megszüntetné, hogy a termékbemutatók helyszínén hitelszerződést kössenek az idős emberekkel. Ilyen szerződéseket csak bankfiókban lehetne megkötni, így az érintettek átgondolhatnák, szükségük van-e több százezer forintért porszívóra, lábmasszírozóra vagy éppen lézeres agystimulátornak álcázott kulcstartóra. Amíg azonban ez csak tervezet, a termékbemutatók megmaradnak iparágnak hazánkban, lapunk pedig továbbra is várja olvasóink észrevételeit a témában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!