Hírek

2017.08.08. 19:18

A Vámhegy Egyesület nyári gyermektábora Cseszneken - Tánc, szalonnasütés, mesedélután

CSESZNEK - Második éve rendez a Vámhegy Egyesület nyári gyerektábort. A civil szervezet 2014 végén alakult, az égisze alatt működő Zörög néptáncegyüttes táncosaié volt az ötlet, a szervezést is ők vállalták.

Müller Anikó Hanga

Triebl Mirella, aki maga is táncos, kulturális közfoglalkoztatottként dolgozik a faluban, a tábori munkát két diák segítette önkéntesként, valamint a falugondnok és a gyermekek szülei is részt vállaltak a főzésben, a felügyeletben, de Trieblné Stanka Renáta, a község polgármestere is kivette a munkából a részét. - Önkormányzatunk az egyesületet az idén nyolcvanezer forinttal támogatja - mondta

- Fontos számunkra a hagyományőrzés, az, hogy a több mint húsz éve alakult néptánccsoport által létrehozott értékeket megőrizzük, továbbvigyük. Másrészt örülünk, hogy van egy fiatal csapatunk, melyre lehet támaszkodni. Az egyesületi tagok, a táncosok aktív segítői prog-ramjainknak, mondta a faluvezető. A résztvevő harminckét gyermek részben helyi, de jöttek a szomszédos Bakonyszentkirályról és távolabbról is, akik a nagyszülőknél nyaraltak ekkor, sok a visszatérő.

- Hétfőtől péntekig, reggeltől délutánig foglalkoztunk a gyermekekkel. Mivel nagy volt az életkori különbség, az első szabályunk az volt, hogy segítünk a kicsiknek. Minden reggel tábortánccal kezdtünk. A programokban volt kézműveskedés, mécsestartó- és szütyőkészítés, pólófestés, sport- és túranap, kirándulás a császári kalandparkba, szalonnasütés, táncház, meseelőadás. Nem titkolt szándékunk, hogy a résztvevők néptáncegyüttesünk utánpótlását biztosítsák, mondta Triebl Mirella.

Testvére, Triebl Antónia azt hangsúlyozta, a programok összeállításánál a céljuk a sokszínűség, a kreativitás volt. Nem akarták csupán a néptánc irányába elvinni, bár sok népdalt énekeltek és népzenét hallgattak. - A nagyok segítettek a kicsiknek, a szülők is találkoztak, beszélgettek itt, nagyon fontos ez az összekovácsolódás, emelte ki Antónia. A tábor költségének nagy részét az egyesület fizette, az önkormányzat az ebédet biztosította, a szülők mindössze jelképes összeget, kétezer forintot fizettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!