Hírek

2013.12.19. 11:19

Csilingelő karácsonyi hangverseny Tapolcán

Tapolca - Különleges élményt adó, csodálatos karácsonyi hangversennyel zárták az idei esztendőt a Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola gyermekkórusai, csengettyűsei, és pedagógusai a római katolikus templomban szerdán este.

Szijártó János

Az immár hosszú évek óta hagyományosan megrendezendő adventi eseményen ezúttal Szakács Péter plébános köszöntötte a szép számú közönséget. Bevezetőjében a második vatikáni zsinat dokumentumaiból idézett. Mint mondta, a szent zene bensőségesebben fejezi ki az imádságot, növeli a lelkek egységét és gazdagítja a szent szertartásokat.

A Bárdos Gyermekkórus Bodor Tamásné karnagy irányításával adott elő csodálatos karácsonyi műveket. Fotó: Szijártó János

A hangversenyen előbb a csilingelő hangú Kicsinyek kórusa énekelt Domján Tamásné vezényletével, majd a felsős diákokból álló Bárdos Gyermekkórus állt a közönség elé Bodor Tamásné karnagy irányításával. A felsős fiúk csengettyűs produkcióval emelték az ünnep fényét és tették teljessé a karácsonyi hangulatot. A koncert befejezéseként felhangzott a Pedagógus Kamara Kórus is, majd az ünnep és az összetartozás jegyében a közönséggel együtt is énekeltek a kórusok.

Zárszóként Bajner Imre, a Bárdos Lajos Általános Iskola igazgató mondott köszönetet a szép karácsonyi hangversenyért és fejtette ki adventhez kapcsolódó gondolatait.

- Évről évre várjuk a karácsonyt, mint olyan ünnepnek az eljöttét, amely elsősorban az életről, a megújulásról és a szeretetről szól. A karácsony olyan gondolatkört képvisel immár évezredek óta, amely meghatározza az emberi létet és gondolkodást és arra késztet, hogy hallgassuk, halljuk meg a szeretet hívó szavát - fogalmazott az igazgató.

Az összkarral való közös éneklés után a templomban még percekig tapsolt a közönség, jelezve, hogy ezúttal is szép ajándékot kapott minden hallgató a gyerekektől és pedagógusaiktól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!