Hírek

2009.03.10. 03:29

Dermedjenek be tőle

<b>Megyei körkép</b> - Látványkirály - ezt mondják erre a fegyverre. Ezt is akartam, minél dögösebben nézzen ki. Nem feltétlenül akarom én ezt használni, elég, ha bedermednek tőle - véli Tamás.

Martinovics Tibor

A harmincas évei közepén járó, a neve elhallgatását kérő férfi néhány hete vett magának gázfegyvert, persze feketén. A használtautó-eladásból élő Tamás azt mondja: a durván romló közbiztonság, az éjszakai életben egyre gyakrabban előforduló keménykedések, a Cozma-gyilkosság, de legfőképp egy nyomasztó emlékű saját élmény miatt vette rá magát a fegyvervásárlásra.

- Barátnőmmel Budapesten bementünk este egy szórakozóhelyre meginni két pohár italt, odalépett az asztalunkhoz három kigyúrt, nagy darab férfi, és finoman szólva szexuális ajánlatot tettek a kedvesemnek. Nem tudtam tenni semmit, a fizikai fölényük egyértelmű volt, amit nyomatékosítottak is. 

Csak a véletlenen múlt, hogy nem lett komoly baj. Megaláztak emberileg mindkettőnket. Képtelenek vagyunk elfelejteni - idézi fel a pár hónappal ezelőtt történteket. Tudja, zárt térben a gázpisztolyát nem használhatja, de akkor is, valamilyen védelmi eszközt akart szerezni magának, mert mint mondja: a rendőrség egy vicc, és különben sem bízhat már senkiben az ember.

- Látjuk, hogy már itthon is bármi megtörténhet bárkivel. Valahogy védekezni kell. Lőfegyver vagy kés szóba sem jöhetett, kizárt, hogy használnám őket, így jött a gázfegyver. A spray és a gumilövedék komolytalan, a sokkolón gondolkodtam még, de ahhoz szinte közvetlen testi kapcsolat kell, szóval az sem nekem való - magyarázza a férfi.

Mutatja a pisztolyt. Famarkolatú, forgótáras, kilenc milliméteres patronnal.

- Elég jót szól. Használtan vettem, de látszik rajta, vigyáztak rá. Kimentünk egy erdőbe és kipróbáltuk. Rendben van a dolog. Érdekes volt, mert utoljára gyerekként lőttem a Slavia légpuskámmal. Azért jobb, ha lövés után az ember nekiáll futni, mert könnyen kaphat a dózisból maga is - teszi hozzá.

Tamás a fegyvert feketén vette, mint mondja, a szakboltokhoz képest így jóval olcsóbb volt, tizenötezerből megúszta az üzletet. Interneten hozzá lehet jutni mindenféle fegyverhez, persze nem ott történik a rendelés, csak az információcsere. 

A gázfegyverek között még válogatni is lehet, mindenféle ízlést és igényt kielégít a kínálat és nem is kell hozzá sok pénz. A feketepiacon kapható fegyverek többségén ugyan ki van ütve az azonosítószám, de ez senkit sem érdekel, a lényeg, hogy működjön.

Címkék#fegyver

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!