Hírek

2013.12.22. 10:41

Devecseri karácsony: együtt ünnepelt a város

Devecser - Az idén immár negyedszer ünnepelt együtt a város lakossága, szombaton a megújult fő téren felállított betlehem előtt gyűltek egybe.

Tóth B. Zsuzsa

Dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott ünnepi beszédében a harmónia, a békesség fontosságáról beszélt. Mint mondta, Karácsonykor a remény, az újjászületés fénye érkezik meg, a gyermek születése maga a remény megtestesítője.

A devecseriek immár negyedik éve ünnepelnek együtt. Idén dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott mondott beszédet

Fotó: Tóth B. Zsuzsa

- Korunkban a hétköznapokon a szeretet kincsivel kellene pazarlóbban bánnunk, nem pedig a pénzzel - vélte dr. Kovács Zoltán. Hozzátette, hogy a  karácsonyfa az ajándékozó szeretet szimbóluma, a szeretettel pedig megteremtődik a türelem, a tisztelet, egymás segítése. Ez az egyetlen olyan kincs, amely nő, ha pazaroljuk. Nem a fényes külsőségek kellenek, elég a kedves szó, a mosoly, és már átélhetjük a csodát. Azt kívánta, hogy a szeretet és a békesség tegye szebbé az ünnepet, de a következő hétköznapokra is jusson egy-egy csepp a Karácsonyból. Az ünnepi műsorben az óvoda pedagógusainak kórusa szerepelt, az iskolások pedig betlehemezést adtak elő. A betlehemet Pintérné Kata és Babos Anita készítette, utóbbi szavalt, majd dr. Fodor János plébános áldotta meg a betlehemet. Az egyház karácsonyi üzenetét tolmácsolva úgy fogalmazott, hogy el kellene végre hallgatnunk, megtenni mindazt, amit a magát kiüresítő Jézus is tett. Talán erről szól az advent, hogy rájöjjünk, hogy nem mi vagyunk a világ közepén, hanem Istenre kell figyelnünk, aki saját fiát küldte el értünk szeretetből. Az ünnepség közös gyertyagyújtással és vendéglátással fejeződött be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!