Hírek

2017.07.24. 17:05

Diákok érkeztek a testvérvárosból

Petrozsényi cserediákok érkeztek Várpalotára. A fiatalokat és tanáraikat Katona Csaba alpolgármester fogadta és köszöntötte a városházán. A hagyományos csereprogram már egy évtizede tart a két testvérváros között.

Szabó Péter Dániel

Katona Csaba köszöntőjében a két település közötti történelmi, testvérvárosi kapcsolatról, a Thury-várról és a hős várkapitányról mesélt a petrozsényi általános iskolásoknak.

A Várpalota román testvérvárosából érkező diákokat tanulmányi eredményeik alapján választották ki. A programon keresztül csak egyszer van lehetőségük a tanulóknak ellátogatni a településre, hiszen a szervezők arra törekednek, minél több tanulójukat meg tudják jutalmazni a lehetőséggel, hogy megismerhessék testvérvárosukat.

- A cél minden esetben az, hogy megismertessük az ideérkező csoporttal Várpalotát, a környéket és Budapestet is. Az egyhetes időszak alatt számos tartalmas programon vesznek részt a gyermekek. Ellátogatnak a fővárosba, Veszprémbe, a Séd-völgyébe, a pápai élményfürdőbe és a Balatonra is - mondta el Borbásné Gazdag Gabriella programszervező, a várpalotai polgármesteri hivatal nemzetközi kapcsolatokért felelős referense.

A petrozsényi csapatot Cotarta Camelia vezeti, a magyar nyelvterületen pedig Bogdán Ildikó petrozsényi tolmács mellett Árvai Edit és Péter-Szabó Antalné helyi pedagógusok segíti az eligazodást a fiataloknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!