Hírek

2017.06.27. 15:05

Diákokat avattak a Zonta klub tagjaivá

VESZPRÉM - A Zonta Junior Club beiktatási ünnepségén tizenhét diáklányt avattak, a balatonalmádi Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium tanulóit.

Rieger Zsanett

A Zonta Junior Club beiktatási ünnepségén Kristóf Mihályné, az Alapító Zonta Club Veszprém elnöke kiemelte: huszonhárom évvel ezelőtt ünnepelték az új Zonta Club alapítását, most pedig egy újabb, Junior Zonta Clubot alapítanak.

Tavaly ősszel hívták fel a fiatal nők figyelmét egy pályázattal, mert folyamatos megújulásra és fiatalokra van szükség, hiszen ők a jövő - fejtette ki. Ők vállalják a közszolgálati programokat, az önkéntességet. Ez összecseng a mai középiskolásoktól elvárt önkéntes munkavégzés céljával.

A balatonalmádi gimnázium tanulói örömmel vesznek részt a Zonta Club munkájában
Fotó: Penovác Károly

Némethné Károlyi Jolán veszprémi önkormányzati képviselő elmondta, ha a Zonta Clubról hallunk, biztosak lehetünk benne, hogy jószolgálatról van szó, mint például az idősek, fogyatékosok segítése, ami példa lehet a fiataloknak. Szakál Balázs Dániel balatonalmádi önkormányzati képviselő közölte: a nők szerepe az elmúlt évszázadban jelentősen megváltozott pozitív irányban, így nem meglepő, hogy sok helyen vezető pozícióban vannak.

Megalakult az új klub, így a munka még intenzívebb lesz, tette hozzá. Dudásné Pirik Mariann, a Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium igazgatója megemlítette: idén egy Kristóf Mihálynéval való beszélgetés során merült fel a pályázat, és egy új klub alapításának ötlete is, az elképzelés most megvalósult, Magyarországon elsőként Balatonalmádiban. Az új zontiánokat virágokkal és a tagságot bizonyító oklevelekkel avatták be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!