Hírek

2014.10.09. 16:59

Disznótoros ételek könyve – tepertőmálétól a hajdinás lecsóig

Veszprém - A Pannon Lapok Társasága a tizenkettedik szakácskönyvet állította össze a veszprémi, valamint zalai, vasi és a Fejér megyei olvasók receptjeiből.

Kutasi Zsófia

Régi és új szerzők legjobb receptjeiből állt össze a legújabb kötet, melyet Németh F. Bernadett a Napló főszerkesztője adott át a beküldőknek a szerkesztőségben. A színvonalas kiadványt a szerzők disznótoros kóstolóval egybekötve vehették át.

A Disznótoros ételek könyvébe 141 olvasó küldött kb. 1500 receptet. A kiadvány a legjobb ételek leírását tartalmazza, melybe Veszprém megyéből 33 olvasónk receptje került be.

A színvonalas kiadványt a szerzők disznótoros kóstolóval egybekötve vehették át (Fotó: Heffler Péter)

Az új kötetben disznótoros előételek, levesek és főételek, kolbászok, hurkák és szalonnák receptjei sorakoznak, de az édesszájúak is haszonnal forgathatják; ők disznótorhoz illő süteményekhez meríthetnek ötleteket. Nincs mit szépíteni, ez nem egy fogyókúrás receptgyűjtemény, de garantáljuk a kalóriák száma mellett az ízélmény is hatalmas lesz azoknak, akik elkészítik őket.

A kötetből kiderül, hogy tájegységenként és háztartásonként milyen különbözően készülnek a disznótoros ételek, s olyan különlegességeket is talál az olvasó, mint a tepertőmálé, vagy Józsi bácsi reggelije.

A házi ételek mindenhol népszerűnek számítanak, van, aki postán küldi csomagban azokat a külföldön dolgozó gyerekeinek. A takácsi diós ropogós is osztatlan sikert aratott, melynek receptje gazdát cserélt. A szerzők közül van, aki mind a tizenkét kiadványban szerepelt ételei elkészítésének leírásával. Mayer Ferenc Ajkáról paprikás töpörtyű receptjét küldte be, elmondta, hajdinás kásás lecsót is előszeretettel készít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!