Hírek

2016.10.12. 16:05

Dózsásnak lenni jó - A diákok körbeölelték az iskolájukat

Veszprém - A Dózsa György Általános Iskola alapításának 77. évfordulóján villámcsődületet szerveztek: a diákok körbeölelték szeretett intézményüket.

Balla Emőke

A Dózsa György Általános Iskola elődjét hetvenhét évvel ezelőtt, október 8-án alapították a Temetőhegyen. Erre az alkalomra emlékeztek diákok és tanárok, közel 600-an ölelték körbe a város ismert intézményét. A dózsás diákönkormányzat villámcsődületével szerették volna élményszerűvé és emlékezetessé tenni ezt a napot, melyen az iskolát körülvevő 412 méteres kerítést körbeölelve, vidám zeneszóra, kéz a kézben, teli torokból, lelkesen zengett a Dózsásnak lenni jó! csatakiáltás, mely önfeledt hullámzásban folytatódott, mondta Lambert Zsuzsanna, a program szervezője, felsős diákönkormányzati vezető.

Kéz a kézben, jelzésre emelték fel a kezüket a diákok az iskolaölelő villámcsődületen
Fotó: Hauzler László

Az osztályok az udvari kapunál gyülekeztek, majd előbb egy próbát tartottak, azután az igazi ölelést. Zeneszóra a gyerekek felemelték a kezüket, Dózsásnak lenni jó! , kiállították, és a sarkoktól kiindulva hullámzott a diákság. Ahogyan a korábbi szabadtéri rendezvényeken, ezúttal is készült fotó; Póta László szülő drónfelvételeinek köszönhetően madártávlatból is megnézhették a diákok a színes és vidám dózsás kavalkádot.

Az iskola alapításának 77. évfordulóján rövid megemlékező műsort tartottak, ahol Lengyel Károly igazgató köszöntője után a diákok olvasták fel gondolataikat a régi iskoláról és arról, hogy szerintük milyen lesz az iskola 2089-ben. Végül koszorút helyeztek el az 1939-ben alapított Szent István iskola épületén, mely egyszerre szimbolizálta a dicső múltat, a büszke jelent és a reményteljes jövőt.

A diákok valamennyien lelkesen és örömmel vettek részt a jó hangulatú eseményen. Átérezték, hogy nagyszerű iskolába járnak, összetartoznak, a közös élmények, megmozdulások ösz-szekötik őket. Az iskolában gyakran szerveznek hasonló programokat, villámcsődületeket, a költészet napját például évek óta közös versmondással köszöntik a diákok.

A Dózsa György Általános Iskola Veszprém egyik legrégebbi általános iskolája. A Dózsavárosban működő intézmény személyiségközpontú oktató-nevelő munkájával fontos szerepet tölt be a város életében.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!