Hírek

2013.07.28. 13:29

DumaFüred: a stand-up legjava

Péntek óta esténként kacagástól hangos a SunCityben felállított sörsátor, a humorfesztivál augusztus negyedikéig tart.

Gajdos József

A Dumaszínház kiválóságai az idén újra Balatonfüreden szórják a poénokat. Az új helyszín annyira jó választásnak bizonyult, hogy az idén a DumaFüred több előadására már minden jegy elkelt. Pedig a sörsátor hatalmas, összesen ezer néző szórakozhat benne esténként, általában három előadást tartanak a Balatonnál a stand-up legjobbjai.

A nagy forróság emberpróbáló mind az előadóknak, mind a nézőknek. Pénteken a legnagyobb sikert a Duma Jam aratta: Aranyosi Péter, Hadházi László és Litkai Gergely alaposan megdolgoztatta a rekeszizmokat. Főleg kiszínezett utazós sztorikkal traktálták a közönséget.

Szombaton telt házat vonzott az All stars-est: Kiss Ádám kezdte a poéngyártást, majd Aranyosi Péter lépett deszkákra. A tükrözéses és a vadászos sztorijait színesen, élvezetsen adta elő, a közönség dőlt a nevetéstől. Kőhalmi Zoltán családi ügyeken humorizált, a végén Beliczai Balázs a zenéhez nyúlt. Többször vastapsot kapott az énekeseket és poltikusokat utánzó alakítása.


Hadházi László, Litkai Gergely és Aranyosi Péter sokak kedvence (Fotó: Stiger Ádám)


A folytatás sem ígérkezik unalmasnak a DumaFüreden: hétfőn este közéleti történéseket dolgoz fel a DumaAktuál. Hadházi László, Litkai Gergely, Lovász László mellett Kiss Ádám működik közre a műsorban. Annak ajánlják, akit érdekel a politika és a közélet sajátos összművészeti humordzsembori formájában. Az egyik legújabb műsorukat most először mutatják be a fővároson kívül.

Litkai Gergely, a rendezvény főszervezője felhívta a figyelmet a keddi maratoni műrorra. Este fél kilenckor kezdődik a Rádiókabaré adásának nyilvános felvétele. Szerdán egy újabb kuriózum mutatkozik be. Két rokon műfaj, az improvizáció és a stand up csap össze a Beugró vs. Dumaszínház előadáson.

Tavaly októberben kísérleti jelleggel rendezték meg a legelső műsort. Az eredmény minden várakozást felülmúlt, azóta az est havi rendszerességgel jelentkezik a budapesti Corvin Dumaszínházban. A humorfesztiválra először műsorra tűzött csúcsprodukciót július 31-én este fél kilenckor tartják.

A Dumaszínház társulatát Hadházi László, Janklovics Péter és Mogács Dániel képviseli, a Beugró csapatából pedig Kálloy Molnár Péter és Pokorny Lia lép majd a szorítóba, a műsorvezető pedig nem más, mint a Beugró előadások motorja, Novák Péter.  


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!