Hírek

2012.04.20. 09:55

Egészség és önvédelem

Pápa - Tíz magyarországi helyszínen működik iskolája a Seven Star stílusnak. Ezek közt az egyik Pápa, ahol a Hét Csillag Kulturális és Sportegyesületben folyik a munka. A pápaiak nemrég országos versenyen vettek részt.

Nagy Imre

- A közelmúltban nyolc napig Magyarországon tartózkodott a nagymesterünk, a hong-kongi Lee Kam Wing, a Seven Star Mantis stílus vezető mestere. A fokozat nagymestertől nagymesterig adományozódik, és egy-egy stílusban csak egy nagymester van. Lee mester sokszor járt már nálunk, legutóbb 2008-ban. Lassan hetvenéves lesz, tehát a kis szünet ennek is betudható  - tájékoztatta lapunkat Pintér Péter, a pápai egyesület elnöke.

Az együtt töltött hét úgy zajlott, hogy különböző képzéseket, szemináriumokat, oktatásokat tartottak, majd szombaton a Seven Star stílus országos bajnokságát rendezték meg.

- A március 31-i, budapesti versenyen közel százhatvanan indultak, Pápát, az iskolánkat tizenöt fővel képviseltük, gyermekek, felnőttek vegyesen. Mindenki szépen helytállt, sikerült három első és több más dobogós helyezést elhoznunk. A Magyar Seven Star Sportszövetség rendezésében két nagy kategóriában versenyeztünk. A light contact küzdelem kicsit más, mint általában a Magyar Kung Fu Szövetség versenyein, hiszen többet megenged. Ebben volt a legnagyobb induló létszám. A formagyakorlat kategória több részből állt: puszta kezes, fegyveres és Bung Bo, ez utóbbi szintén egyetlen formát jelent, amit az alapító mester hozott létre az 1600-as években - fogalmazott Pintér Péter.

Vasárnap a tanítványoknak tartottak szemináriumot, ahol szintén a nagymester tartotta a foglalkozásokat. Ezeken különböző formaértelmezéseket, illetve  gyakorlatokat láthattak a résztvevők.

A nagymestert gyakorta látogatják a magyar tanítványok, és ő is szívesen jön Magyarországra. Mint elmondta, szimpatikusnak tartja az itt tapasztalt munkát, ezért egyéb kedvezményekben, magyarázatokban, beszélgetésekben részesíti a magyar tanítványokat. Lee mester bejárta az egész világot, 2002-ben és 2004-ben Pápára, az itteni iskolába is ellátogatott, és edzést tartott az egyesület tagjainak. Ez óriási kiváltság, hiszen Budapesten kívül csak a pápaiakat részesítette ebben a kitüntetésben.

Lee Kam Wing nagymester jelenleg Hongkongban  él, ahol oktatja a  Hét Csillag Imádkozó Sáska stílust, és oszteopátiás orvosként is dolgozik. Emellett Kwong mesternél gyakorolja és tanulja a buddhizmust.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!