Hírek

2012.09.18. 14:04

Egészséges katonák

Veszprém - Sportversenyek és életmód tanácsadás is várta a katonákat az MH 54. Veszprém Radarezred drogprevenciós napján, amelyet ezúttal is a Honvéd Sporttelepen rendezett meg az alakulat.

Szabó Péter Dániel

Évek óta hagyomány a veszprémi központtal működő radarezrednél, hogy szeptember közepén az egészségmegőrzést a fókuszba állító, jó hangulatú drogprevenciós napon látja vendégül az alakulatnál szolgáló katonákat és családtagjaikat. Nem volt ez másképp idén sem, a Honvéd Sporttelepen már kedden reggel elstartoltak a kispályás futballmeccsek, a futóversenyek és a humoros sorversenyek, míg a sátrakban az egészséges életmóddal, az asztrológiával, valamint a gerinc- és tartásproblémákkal kapcsolatban vehettek részt előadásokon a vendégek. Természetesen külön sátorral volt jelen a veszprémi drogambulancia is, akik prevenciós tanácsadással és tájékoztató anyagokkal várták az érdeklődőket.




- A drogambulancia szakembereinek iránymutatására nem elsősorban nekünk, katonáknak van nagy szükségünk, hiszen velünk szemben elvárás a tiszta élet, s rendszeres részt kell vennünk szűrésen is. A gyermekeink azonban komoly veszélynek vannak kitéve, s ezért fontos, hogy tisztában legyenek a veszélyekkel, s tudjanak nemet mondani a kábítószerekre - válaszolta a drogprevenciós nap létjogosultságát firtató kérdésünkre Vörös Zoltán alezredes, a házigazda veszprémi radarezred parancsnokhelyettese. Hozzátette, ez a családi nap azonban az összetartásról is szól, épp ezért az alakulat debreceni, békéscsabai vagy épp bánkúti alegységénél szolgáló katonák egy csapatban sportoltak a nap folyamán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!