Hírek

2011.04.21. 16:57

Egészséges program

Veszprém - A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara ötödik alkalommal hirdette meg huszonnégy órás programozási versenyét, ahol nyolc csapat bizonyíthat.

Balla Emőke

Már a  beugró is szokatlan  volt: a hallgatóknak  tornagyakorlatokat kellett végezniük, hogy megkapják a feladatot:  egy olyan telefonon futó alkalmazás és ennek jeleit értelmező számítógépes rendszer megtervezése és megvalósítása, mely képes a felhasználó testmozgását "értelmezni" és rögzíteni.

Szökdelés, guggolás

 Az egészségügyi informatika a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karának  egyik jelentős kutatási területe, a programozási verseny  témája is ehhez kapcsolódik. A cél egy komplex alkalmazás elkészítése: a felhasználó telefonjával a zsebében  tornagyakorlatokat - helyben szökdelés, guggolás, felugrás magasra, kitörés, csípőkörzés, fekvőtámasz - végez, a rendszernek  ezeket fel kell ismernie és számolnia kell.

A gyakorlatok azonosításához a készülék gyorsulásérzékelőjének jeleit kell feldolgozni és értelmezni, a  PC-n futó alkalmazás felhasználói felületén az elvégzett gyakorlatok darabszámának, sorrendjének láthatónak kell lennie. A verseny  végén - pénteken délelőtt  - a hallgatók  bemutatják  a problémamegoldás lépéseit, a feladatmegosztás stratégiáját, a felhasznált szoftvereszközöket, alkotásuk eredményeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!