Hírek

2014.05.26. 18:09

Egy tűzoltó szúnyogirtó szert fújt a méhekre

Szúnyogirtóval fújt le méheket egy tűzoltó a hétvégén egy veszprémi lakótelepen, mert úgy látta, az állatok betegek.

Kovács Erika

Ezt mondta Méder Istvánné, Stromfeld utcai olvasónk. Hozzátette: a kiérkező tűzoltó a lakóknak azt mondta, ért a méhészethez, a méhekhez. Erre szükség is volt, mert a lakók szerint hatalmas, fekete méhraj rajzott pénteken este a Stromfeld úti gyerek KRESZ-pálya közelében. Márpedig ott másnap gyereknapi programot szerveztek, ezért a lakók segítséget kértek.

Méder Istvánné a méhraj láttán hívta a rendőrséget, akik a tűzoltósághoz irányították. Elmondása szerint egy tűzoltó jött ki hozzájuk, aki azt mondta, ért a méhészethez. A lakók vittek neki vödröt, nejlonzsákokat, abba kerültek az állatok. A tűzoltó a zsákba tette őket, egy lakótól valamilyen szert kért, szúnyogirtószert kapott. A fán is maradtak még állatok, azok is kaptak a szerből.

Kérdésünkre a katasztrófavédelem közölte: méhek, darazsak akkor támadnak, ha veszélyben vannak. A legjobb elkerülni őket. Szakembert kell hívni, eltávolításuk nem a tűzoltók feladata, csak akkor, ha életveszélyt jelentenek. A történtekről később tájékoztatnak.

Megkerestünk egy méhészt is, aki kiemelte: nem szabad mérgezni az állatokat, méhészt kell hívni, a beteg méhek nem mennek ki a kaptárból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!