Hírek

2012.10.23. 18:06

Egyszerre sokan mondták ki az igazságot

Pápa - Kimondjuk: Magyarország szuverén ország. A nyilatkozat tiszteletet érdemel, és annak tudomásul vételét, hogy van jogunk saját sorsunk érdekében konzekvensen beleszólni bármibe is.

Nagy Imre

Többek között ezeket a gondolatokat fogalmazta meg emlékező beszédében Polgárdi Sándor evangélikus lelkész, esperes, a városi ünnepség szónoka. Az 1956-os forradalom és szabadságharc 56. évfordulója és a Magyar Köztársaság 1989. évi kikiáltása tiszteletére rendezett kedd esti emlékünnepség alkalmából a résztvevők megkoszorúzták Kiss Zoltán ejtőernyős, az önkényuralom mártírja, és dr. Katona István, a város forradalmi tanácsa elnökének belvárosi emléktábláját. A megemlékezés a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében folytatódott. 



- 1956 október 23. és a szabadság fogalma összetartoznak. A forradalom eseményeinek üzenete ma tisztán érthető hazánkban. Ötvenhat év távlatából csakis arra az összefogásra tudunk visszaemlékezni, mely az akkori zsarnoksággal szemben állt - mondta emlékező beszédében Polgárdi Sándor. A történelmi tények ismertetését a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma diákjai és a Teleszterion Színházi Műhely Képek a fátyol alól című irodalmi összeállítása követte, majd az ünnepség résztvevői elhelyezték koszorúikat és virágaikat a színházépület előtt álló Magyar Pieta 1956 szobornál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!