Hírek

2011.01.18. 08:35

Egyszerűség az egyház titka

Tihany - A keresztények egységéért könyörögnek az ökumenikus imahéten, melyet megyénk több városában is megtartanak.

Balla Emőke

Január közepén nyolc napon át közös imádságra, istentiszteletekre és szeretetközösségekbe hívják egymást a krisztushívők. Hitbéli meggyőződése ennek a néhány napnak a testvéri összetartozás, a keresztények egysége. Az ökumenikus imahét alapigéjét idén az Apostolok cselekedeteinek könyvéből választották: kitartóan részt vettek az apostoli tanításban, közösségben. A balatonfüredi imahét hétfői nyitánya a tihanyi apátsági templomban volt, ahol Korzenszky Richárd OSB perjel úgy fogalmazott: szétszóródott keresztények vagyunk, az a feladatunk, hogy egyre közelebb kerüljünk az Úrhoz, Krisztushoz, aki mindannyiunkat asztalához hív.


Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke igehirdetésében arról beszélt, az egyház titka az egyszerűség. Az egység, az egy lélek, egy szív, nem tévesztendő össze az egyszínűséggel, egyformasággal. Ahogygan annak idején az apostolok, úgy mi, keresztények is sokszínűek vagyunk, de egymást kiegészíthetjük, gazdagíthatjuk  erről szól az imahét. Az Apostolok cselekedeteiben azt olvassuk: napról napra növelte az Úr a gyülekezetet az üdvözülőkkel. Isten adhat ma is növekedést az ő népének, hogy egyre többen legyenek megváltott gyermekei.
Az istentisztelet a felekezetek himnuszaival  a református Tebenned bíztunk eleitől fogva, az evangélikus Erős vár a mi Istenünk és a katolikus Boldogasszony anyánk című énekkel  zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!