Hírek

2017.08.10. 18:03

Életet mentettek a veszprémi rendőrök

Benzinkúton lett rosszul egy 64 éves férfi, az arra járőröző rendőrök megmentették az életét, mondta el Aradi Virág megyei rendőrségi sajtóreferens.

Kovács Erika

Szabó Roland őrmester (jobbról) és Molnár Zsolt próbaidős rendőr feltehetően megmentették egy ember életét

Szabó Roland rendőr őrmestert, a Veszprémi Rendőrkapitányság, és Molnár Zsolt próbaidős rendőr őrmestert, a Készenléti Rendőrség járőreit 2017. augusztus 10-én 14 órakor szolgálatuk teljesítése közben egy állampolgár értesítette arról, hogy ismerőse egy benzinkút területén rosszul lett. A járőrök azonnal a bajba jutott idős férfihoz siettek, aki egy személygépkocsi hátsó ülésén feküdt, és kérdésekre nem reagált. Az egyenruhások a férfit a jármű mellé stabil oldalfekvésbe fektették, és értesítették a mentőket. A rendőrök a szakszerű segítség kiérkezéséig szabad légutakat biztosítottak a férfinél, figyelték pulzusát, majd Szabó Roland rendőr őrmester a mentőszolgálat utasításának megfelelően megkezdte a mellkasi kompresszió alkalmazását. A kiérkező mentőszolgálat munkatársai az idős férfi állapotát stabilizálták majd őt a veszprémi kórházba szállították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!