Hírek

2016.05.12. 14:29

Életmentés hatalmas összefogással Borzavárnál

Veszprém - Megtalálta a 74 éves, Bakonyban eltévedt idős borzavári asszonyt szerdán este a Bakonyi Önkéntes Műszaki Mentő Egyesület. Az asszonyt nagy erőkkel, hatalmas összefogással keresték a környéken.

Kovács Erika

Léber Norbert, valamint Kiss Péter, az önkéntes egyesület tagjai, illetve Varga Szabolcs zirci rendőr egy terepjáróval találták meg egy nehezen megközelíthető helyen, a bakonyi szurdokban az asszonyt, aki testvérével él a településen. A mentő egyesületet Simon Balázs zirci körzeti megbízott értesítette az idős nő eltűnéséről, miután azonnal nekiláttak a keresésének. Az asszony már délelőtt elment otthonról, és délután kezdték el keresni.

Léber Norbert (zöld mellényben) mellette Kiss Péter a helyszínen, ahol megtalálták az asszonyt Fotó: Bakonyi önkéntes mentőszolgálat

Dócziné Belecz Ágnes, Borzavár polgármestere elmondta, hogy a testvérpár egyik tagja sétált az erdőben, aki eltévedt. A testvérek gyakran tesznek hasonló sétát, ismerik a környéket, most nem lehet tudni, mi történhetett az idős asszonnyal, aki egyedül indult útnak délután szerdán öt óra körül, és eltévedt. A polgármester nagy örömmel és elismeréssel beszélt arról, hogy az eltűnés hírére azonnal nagy összefogással kezdték  meg a keresést, egyik képviselő jelezte az esetet a polgármesternek, az idős asszony gondozónője pedig a rendőrségnek szólt.

A keresésben részt vettek a zirci rendőrök, polgárőrök, a veszprémi rendőrök, a helyi lakosok, cross motorral, terepjáróval, gyalogosan, egy környékbeli vállalkozó pedig kisrepülőgéppel indult útnak. Kutattak az asszony után  kutató keresők, közte a bakonyi önkéntes egyesület és a Hirschl János vezette Veszprém Megyei Kutató-Mentő Szolgálat nyolc taggal és négy kutyával. Az asszonyra legyengült állapotban találtak rá este kilenc óra körül, a polgármester elmondta azt is, hogy azonnal hívtak hozzá orvosi ügyeletet, nagyon ijedt volt, de szerencsére más baja nem esett, így otthonában maradhatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!