Hírek

2014.01.07. 09:33

Elindult a „SuliMoped” képzés Pápán

A Veszprém Megyei Baleset-megelőzési Bizottság szervezésében a tanév végén 30 diák térítésmentesen juthat segédmotoros kerékpár vezetésére jogosító AM kategóriás vezetői engedélyhez.

A program nagy érdeklődést váltott ki a Devecserben működő általános iskola és a Pápai Tankerület iskoláinak diákjai között. Közel 70, főként 8. osztályos diák vett részt a tavaly novemberben tartott válogatón. Közülük első körben 35 gyermek került kiválasztásra, majd a képző szerv jóvoltából további 10 fő is lehetőséget kapott arra, hogy megkezdje az ingyenes elméleti képzést. A legelső tanórára 2014. január 6-án délután került sor. A foglalkozás egy rövid bűnmegelőzési tájékoztatóval indult, amely kitért az engedély nélküli vezetés szabálysértés következményeire. Ezt az a rendőrségi tapasztalat indokolta, hogy sok tanuló még a gyakorlati képzés megkezdése előtt, vagy amellett „önszorgalomból" gyakorolja a segédmotoros kerékpár vezetését, amely akár járművezetéstől eltiltást is eredményezhet. Ezt követően az úttal és a járművekkel kapcsolatos alapfogalmak következtek, majd a diákok egy alapos, mindenre kitérő tájékoztatást kaptak a gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályairól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!