Hírek

2017.04.01. 12:58

Ellepték a medvematekosok a Kossuth utcát Veszprémben

A matematika népszerűsítése a célja a Medve Szabadtéri Matekverseny-sorozatnak.

Kutasi Zsófia

A verseny veszprémi regionális fordulóját szombaton rendezte meg a Matematika Összeköt Egyesület a Kossuth utca sétálóövezeti részén és annak környékén.

Bándi Klára helyi koordinátor elmondta, a verseny tizennyolc éve indult debreceni egyetemisták kezdeményezése nyomán. Azóta a megmérettetést országos regionális fordulókra terjesztették ki.

Idén a rendhagyó matematikai-logikai vetélkedőre országszerte több mint 9000 versenyző nevezett, közülük Veszprémben több mint 1000 fő mérete össze tudását. A versenyt 5-től 12 osztályos tanulóknak írták ki a szervezők, de felnőtt kategóriákat is indítottak. A megyeszékhelyen 3 fős csapatokat alkottak az indulók, akik 14 állomáson oldottak meg különböző feladatokat.

Bándi Klára kiemelte, a verseny különlegessége részben az, hogy szabadtéren zajlik, részben pedig, hogy kifejezetten logikai feladványokat tartalmaz. A cél, hogy a diákok megszeressék a matematikát. A Medve Szabadtéri Matekverseny-sorozat előkészületeit a szervezők a veszprémi önkormányzat közreműködésével végezték. A verseny döntőjét júniusban Debrecenben rendezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!