Hírek

2016.02.19. 09:23

Hatalmas drogfogás Veszprémben - Előzetesben a marihuána termesztő

Veszprém - Előzetes letartóztatását indítványozta a Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség annak a 45 éves férfinak, aki Veszprém belvárosában, egy bérelt irodában cannabist termesztett – közölte érdeklődésünkre Gulyás Ildikó főügyészségi sajtószóvivő.

Kovács Erika

Közlése szerint az elkövető megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy az irodaházban lévő bérleményben 500 tő cannabist nevelt.

A nyomozási bíró a férfi előzetes letartoztatása iránti ügyészi indítványnak helyt adott, és jogerős végzésében megállapította, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a szökésétől vagy elrejtőzésétől kellene tartani. Nem zárható ki az sem, hogy bizonyítási eszközök megsemmisítésével, elrejtésével, vagy a még ki nem hallgatott személyek befolyásolásával a bizonyítást megnehezítené vagy veszélyeztetné.

Az ügyről megírtuk: az elmúlt évek legnagyobb kábítószer ültetvényét leplezték le Veszprémben a rendőrök a közelmúltban. Egy férfit őrizetbe vettek – ezt a közölte a hírt Baráth Attila alezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság (VMRFK) bűnügyi osztályvezetője.

Az alezredes az ügy előzményéről kifejtette, tavaly decemberben lakossági bejelentés alapján Veszprém belvárosában egy ingatlanban találták meg az ötszáz tőből álló marihuána ültetvényt, amelyhez öntöző-, világító-, és szellőző rendszert is kialakítottak.

Az esetről a bűnügyi osztályvezető közölte továbbá, több napos helyszíni szemle és közel két hónapos nyomozás után február 17-én őrizetbe vettek egy 45 éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy a kábítószer ültetvény az övé volt.

Az ügyben kábítószer birtoklás bűntett miatt nyomoz a VMRFK bűnügyi osztálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!