Hírek

2006.02.23. 09:06

Elszigetelték Indiában a madárinfluenza gócát

Újdelhi  (MTI/Reuters/AP/AFP) - Elszigetelték az indiai hatóságok csütörtökön a madárinfluenza gócpontjának tekintett várost, és bejelentették, hogy emberi fertõzést még nem találtak, noha közel száz mintát vizsgáltak már meg.

Mórocz Zsolt

A Mahárástra államban lévõ Navapurba vezetõ utakat lezárták, és a vidéken áthaladó vonatoknak megtiltották a megállást. Senki nem mehet se ki, se be - jelentette ki a helyi rendõrség képviselõje. A városban a hatóságok szerdán befejezték 700 ezer csirke megsemmisítését.

rn

A lakosok közül 12-t karanténba helyeztek megfigyelésre, és megvizsgáltak 95 emberi mintát, hogy bennük van-e a madárinfluenza H5N1-es vírusa. A mintákból 94 negatív eredményt adott, az utolsót tovább vizsgálják

rn

. A beteg madarakban egyértelmûen kimutatták ezt az alfajt - közölték Újdelhiben. Indiában milliók élnek a házi szárnyasok közvetlen közelében. A madárinfluenzát szombaton észlelték elõször a nyugati országrészben lévõ Mahárástra államban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!