Hírek

2016.02.26. 17:57

Eltakarítják a bazaltzúzalékot

Veszprém – Hetek óta végzi a VKSZ a síkosságmentesítő anyagok összegyűjtését, a tervek szerint március végére fejezik be a munkát.

Marton Attila

A Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. (VKSZ) február első hetében kezdte meg a síkosságmentesítő anyagok összegyűjtését, és húsvétig végeznek a feladattal, amennyiben nem lesz olyan időjárás, ami miatt újra ki kell szórni a hintőanyagot, közölte érdeklődésünkre a társaság. A takarítást elsőként a belváros járdáin és útjain, valamint a buszmegállók környezetében kezdték meg, a takarítási feladatokban a szolgáltató mintegy harminc munkatársa vesz részt, akik négy géppel végzik a munkát. A bazaltzúzalék tárolására szolgáló edényeket március második felében szállítják a cég telephelyére.

Veszprémben február első hetétől kezdte összegyűjteni a síkosságmentesítő anyagokat a VKSZ, húsvétig végeznek a feladattal
Fotó: Penovác Károly

Kérdésünkre, a bazaltzúzalékot felválthatja-e más síkosságmentesítő anyag a közeljövőben, a társaság azt írta, vizsgálják annak lehetőségét, hogyan válthatják ki teljes mértékben a bazalt és a keverék használatát. Hozzátették, az úttesteken az idei évben bevezetett és jól vizsgázott oldott sós technológiát használják a jövőben is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!