Hírek

2016.10.13. 13:15

Elvárás van, pénztárgép nincs

Január 1-jén bővül az online pénztárgépet használók köre, de egyelőre még nem tudják, milyen eszközt kell beszerezni, nincs, aki legyártsa a kasszákat.

Piltman-Horváth Barbara

Az autószerelőknek, gépjárműalkatrész-kereskedőknek, plasztikai sebészeknek, tánctermeknek és diszkóknak, a mosodáknak, masszázsszalonoknak, fogyasztó-és karcsúsítóhelyeknek, testépítőkluboknak, pénzváltóknak és taxisoknak, valamint étel- és italautomaták üzemeltetőinek kell rendelkezniük január 1-jétől online kasszákkal. Csakhogy ez egyelőre a lehetetlen kategóriát súrolja.

- Szinte biztos vagyok benne, hogy az év elején még sehol nem lesz új online kassza – mondta megkeresésünkre Szöllősi Balázs, a Magyar Ital- és Áruautomata Szövetség elnöke.

– Biztos vagyok abban, hogy csúszni fog a határidő, hiszen nem mi nem szeretnénk végrehajtani a beüzemelést, de egyelőre nincs, aki legyártsa ezeket az eszközöket, így nincs mit beszerelni. Az év elejétől viszont élesben működne már a rendszer, így büntetnék is azokat, akik nem szerelték még be.

– Annyi jó hír van, hogy minden bizonnyal kapunk majd támogatást az eszközökre, de hogy mikorra kapjuk készhez, az még kérdéses – emelte ki Szöllősi. Összesen nagyjából húszezer vállalkozást érint a kassza beszerelése, de várhatóan a január elsejei határidőt senki nem tudja majd teljesíteni, önhibáján kívül.

– Lehet törvényeket hozni, de biztos, hogy nem fog megvalósulni az adott határidőre. Amikor kitűzték, talán reális volt, de nem feltétlenül a törvényhozó hibája a késés, egyszerűen nincs, aki le tudná gyártani a megfelelő eszközöket – mondta az elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!