Hírek

2017.04.10. 20:19

Építész-diákkonferencia Veszprémben

Veszprém - Ép lélekből épülj! Ezzel a jelmondattal hirdették meg az építész-diákkonferenciát.

Piltman-Horváth Barbara

Idén Veszprém adott otthont a 23. alkalommal megrendezett Nemzetközi Építész-diákkonferenciának. Összesen 160 regisztrált résztvevője volt a rendezvénynek, 18 hazai és nyolc határon túli építőipari szakközépiskolából érkeztek megyeszékhelyünkre tanulók és tanárok egyaránt. Az egyedülálló tanár-diák találkozó ötlete 22 esztendeje fogalmazódott meg a győri Újváry Miklós, nyugalmazott építésztanár fejében. - A siker és a kudarc közti különbség, hogy a sikerhez vezető út hosszabb - fogalmazott Porga Gyula, Veszprém polgármestere a megnyitóünnepségen.

- Piacképes szakmát választottatok, amivel hosz-szabb távon egzisztenciát építhettek. Az ifjak vasárnapig maradtak, és bár Veszprém volt a központjuk, a hétvégén meglátogatták a környező településeket is. Versenyeztek is egymással, a Veszprémi Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma hagyományosan jó helyezést ért el, a veszprémi helytörténeti vetélkedőben elsők lettek, a Porta Speciosa Egyesület Kapu - kép környezetemből című pályázatán két második helyet gyűjtöttek be, egyikük Horváth Gergő, 15. M osztályos tanuló, másikuk Takács Martin, 13. M osztályos tanuló. A konferencia Kápolna című pályázatán szintén második lett Siffel Gábor, 14. M osztályos tanuló a Gizella-kápolna tablójával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!