Hírek

2009.11.13. 18:35

Épülhet az új szakrendelő

Sümeg - Elhelyezték a járóbeteg szakellátó központ alapkövét a kórház udvarán, a 355 millió forintos projekt első, immár a gyakorlatban is látható lépéseként.

Szijártó János

Ugyanis az asztalon, a tervezés, a pénzügyi fedezet megteremtése révén már évekre nyúlnak vissza az előzmények, azonban pénteken, ahogy a megvalósításban közreműködő VÁTI Nonprofit Kft. képviseletében megszólaló Virágh Péter tréfásan megjegyezte, a kő-papír-olló játékot idézve, a beruházás most a papírról a kőre váltott.

Arról már Simon Lajos kistérségi elnök beszélt, hogy a sümegi társuláshoz tartozó huszonegy önkormányzat példaértékű összefogással indult el azon az úton, melynek eredményeként a kistérség 17 ezer lakosa korszerű egészségügyi ellátásban részesülhet, hála az uniós pályázati forrásból kapott közel 320 milliós vissza nem térítendő támogatásnak.

Ehhez jön a mintegy 35 milliós önrész, amit az Önkormányzati Minisztérium, a megyei önkormányzat és Sümeg önkormányzata közösen biztosított. 

A beruházás jelentőségét méltató Pál Béla (a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke) és  Lasztovicza Jenő (a megyei közgyűlés elnöke) azonos álláspontot képviseltek abban, hogy az egészségügy fejlesztése nem lehet politikai kérdés, az nézőponttól függetlenül közös érdek.

Dr. Rédei Zsolt, sümegi polgármester szólt a kórházat építő Ramasetter Vincéről, az egykori mecénásról, aki minden bizonnyal örömmel látná a mai fejleményeket.

A beszédek után a felszólalók közösen helyezték el a tervrajzot, aprópénzt és egy aznapi Naplót is tartalmazó urnát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!