Hírek

2014.08.11. 14:35

Erősödött Zuri, a veszprémi zsiráfborjú

Tökéletes harmóniában él anyjával, valamint a zsiráfcsapat többi tagjával, és naponta több órát tölt a kifutón Zuri, a márciusban született zsiráfborjú a veszprémi állatkertben.

Marton Attila

A hosszúnyakú szívesen galoppozik az Afrika-kifutón a látogatók egyik kedvence lett az elmúlt időszakban, mondta a Napló érdeklődésére Török László, az állatkert igazgatója. Hozzátette, naponta kétszer öt liter speciális tejet is fogyaszt a borjú, emellett társaihoz hasonlóan almát és répát is ropogtat. A körülbelül 170 centiméter magassággal világra jött kis zsiráf már több mint egy métert nőtt, de felnőtt korára magassága elérheti akár az öt métert is.

A körülbelül 170 centiméter magassággal világra jött Zuri (elöl) az elmúlt hónapok alatt már több mint egy métert nőtt (Fotó: veszprémi Állatkert)

A Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark félszáz éves történetében először jött világra zsiráfbébi az intézményben március elején. A nehéz ellés miatt a zsiráfmama kezdetben nem gondozta a borjat, ezért az egyik kisállatok nevelésében rutinos állatkertész, Marokházi Katalin táplálta anyja helyett az állatkölyköt. Születése után néhány héttel már elfogadta a mama és a zsiráfcsapat többi tagja is a jövevényt. A zsiráflányt olvasóink szavazatai alapján nevezték el Zurinak májusban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!