Hírek

2015.07.07. 16:44

Érzésfüggő lehetett? - Tetőfedőként nem tudott megélni a fizetéséből az ajkai férfi

Veszprém - Mindent megbánt és nagyon sajnálja, amit tett, nem nagyon emlékszik a történtekre - ezt mondta édesanyjának az a férfi, aki rendőrökre támadt feltehetően valamilyen befolyásoltság hatására hétfőn egy ajkai benzinkútnál.

Kovács Erika

Gulyás Ildikó, a megyei főügyészség szóvivője közölte, az ügyben a Veszprémi Nyomozó Ügyészség életveszélyt okozó testi sértés és hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt nyomoz egy 33 éves férfival szemben, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2015. július 6-án délután fél öt körül az egyik ajkai benzinkútnál a vele szemben intézkedni akaró rendőr járőrt bántalmazta.

A támadás helyszíne, a benzinkút. Fotó: Györkös József

A férfi a helyszínre érkező és vele szemben eljáró két másik rendőrnek is ellenszegült, egyiküket megütötte. Az eset előzménye, hogy a férfi a benzinkúton tankoló személygépkocsi vezetőülésére ült, melyet a szintén ott tartózkodó rendőr járőr észrevett.

A férfit arra kérte a rendőr, hogy szálljon ki a járműből, aminek eleget is tett, de sietve a szomszédos kútnál álló rendőrautóhoz ment, hogy abba üljön be. A rendőr ezt meg akarta akadályozni, de a férfi ököllel többször megütötte, amitől a rendőr a földre került. A gyanúsított a már földön fekvő rendőrt is bántalmazta, aki emiatt rövid időre eszméletét vesztette. A férfi ezután beszállt a szolgálati gépkocsiba. A rendőr eszméletét visszanyerte, közben a helyszínre több kollégája érkezett. Rendőri felszólításra a férfi az autóból aztán kiszállt, de bilincselését nem engedte, és az egyik intézkedő rendőrt szintén megütötte. A rendőrök a férfit végül megbilincselték és társaik helyszínre érkezéséig a földre fektették.

Fehér Csaba, a verekedő fiatalember apja azt mondta, rendes családként éltek, fiaikat szépen nevelték

Szerencsére már jobban van a fiunk - ezzel fogadtak egy Ajka közeli településen annak a rendőrnek a szülei, aki életveszélyesen megsérült hétfőn. A szülők nevüket nem vállalták és fotót sem engedélyeztek magukról, mert azt mondták, félnek a támadó férfi barátaitól. Elmondták, hogy hétfőn, miután 30 éves fiuk kollégáitól megtudták, hogy mi történt, rohantak az ajkai kórházba, ahol nagyon rossz állapotban találták a gyereküket. Mint elmondták, nagyon erőtlen volt, a szemeit sokszor lecsukta, de azért egy keveset beszélt velük. A szülők kedden már jobb állapotban beszélgettek vele, orvosai mindent megtesznek érte, a szülők szerint valószínűleg nem lesz szükség műtétre. Azt mondják, a támadó férfira nem haragszanak, de jobb lenne, ha megfontolná, mikor megy emberek közé, nehogy máskor mással is a mostanihoz hasonlót tegye. Az ő fiuk nem akart neki rosszat, a férfitól nem érdemelte meg a verést. Mindennek nem szabadna megtörténnie, célszerű lenne mindenképpen kezelni valamilyen módon a hozzá hasonló viselkedésűeket szögezik le, hozzátéve: egy anya sem arra neveli a fiát, hogy ezt tegye, amit az a férfi tett az ő rendőr fiukkal.

Ajkán mindenki a történtekről beszél, és sokféleképpen ítélik meg az eseményeket. Többen felháborodva mondják, a szomszédos üzlet parkolójából sokan végignézték a verekedést, és azt sem értik, miért kellett ahogy mondták legalább hat rendőr egyetlen férfi megfékezéséhez. Mások tudni vélik, amióta szabadult a férfi a börtönből, nem volt nyugta a városban a sok igazoltatástól. Többen megjegyezték, jó gyerek volt, és sajnálták, hogy nem tudott szabadulni ahogy fogalmaztak a szertől. Mások viszont inkább tartottak tőle, főleg, amikor befolyásoltság alá került.

Fehér Csabával, a verekedő fiatal összetört édesapjával beszélgetünk kávézás közben, a férfit gyakran rázza a zokogás. Három fia van, kettő külföldön dolgozik, szorgalmasak, egyiküktől értesült hétfőn a történtekről, ami nagyon megrendítette. Elmondja, 32 éves fiának, aki járt a benzinkútnál, több szakmája is van, üvegfúvó, hegesztő és tetőfedő. Utóbbiban öt évig dolgozott, de olyan keveset keresett, hogy mindig arra panaszkodott, abból ő nem tud megélni. Aztán az apa tudomása szerint körülbelül tíz éve engedett a csábításnak . A szülők a gyerek 14 éves korában váltak el, azt mondja, addig mindent rendben látott a fia körül. Normális családi életet éltek, zűrök nélkül. Fehér Csaba azt mondja, ő legszívesebben Kapuváron szeretne élni, ahol született, a fia közelében, szépen, rendezetten, békében. Ha meglátja gyermekét, azt mondja neki, hülye voltál, fiam! , de ennek ellenére soha nem taszítja el, nem tagadja meg, mert az élet kiszámíthatatlan, és bárkivel bármi megtörténhet. Nagy kár, hogy mindig a saját feje után ment és nem hallgatott rám jegyzi meg az apa,

Az ajkai kórházban ápolják a megvert rendőrt

Fiával nem, de az ügyvéddel tudott beszélni a férfi édesanyja, Fehér Csabáné. Az anya sírva mondja el, hogy a jogi képviselőtől megtudta, fia mindent megbánt, nagyon sajnálja, ami történt, és sajnos sok mindenre nem emlékszik. Az asszony felidézi még, kiskorában mindenki a fiát bántotta, sokszor kellett megvédenie. Jószívű ember volt mindig, akkor lesz agresszív, ha vele szemben ilyenek fogalmaz. Midenkinek a jellemében lehetnek hibák, amiért megbűnhődik aztán, de a kritikus helyzetek megelőzését, a megoldást kellene keresnie mindenkinek.

Korábbi barátnője neve mellőzésével a férfiről azt mondta, az utolsót is odaadta volna másoknak, de gyakran említette a nőnek azt, hogy érzésfüggő . A nő szerint az emberekből a napjainkra jellemző létbizonytalanság, a kiszámíthatatlan élet, a megélhetési gondok váltják ki azt, hogy nem képesek egyedül megbirkózni a problémákkal, és felőrlődnek.

Szabóné Virányi Judit, az Alkohol Drogsegély Ambulancia igazgatója a napjainkban gyakori biofű hatóanyagairól kiemelte, a kannabisz eufóriáért felelős hatóanyagához hasonlít, ezért a marihuána legális alternatívájaként ismert a piacon. A biofű megnevezés megtévesztő, mert ezek szintetikus vegyületek növényi hordozóanyagra itatva. Hatásuk, mellékhatásaik teljesen kiszámíthatatlanok. Olcsónak számítanak a piacon, rövidebb, de jóval intenzívebb élményt nyújtanak a fűnél, és mellékhatásaik és elvonási tüneteik is jelentősebbek. Szinte naponta lehet hallani önmagukból kivetkőzött emberekről, erre a súlyos problémára egyetlen megoldás van, a megelőzési tájékoztatás, amit már gyerekkorban el kell kezdeni!

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!